2009. január 11., vasárnap

Színek: a kék szín







" A színek a bűvölő szépség hordozói.

A színek sugároznak. Gyógyítanak vagy mérgeznek. Ingerülté tesznek vagy csillapítanak. Elálmosítanak vagy élénkítenek. Örömérzetet okoznak vagy depresszióba ejtenek. Szorongást váltanak ki vagy névtelen remény hőjét gyújtják bennünk. A színeknek illatuk vagy kellemetlen, fülledt szaguk van. A színek csendje zenél vagy indulatos rikácsolás negatívját idézi. Egy festmény színei taszítanak vagy vonzanak. Éhséget gerjesztenek vagy kedvünket veszik minden ételtől. Ezért ismertetik e sorok mindazt, amit tudni érdemes gyógyerejükről, veszélyükről, szépségükről, hatalmukról, mágneses vonzásukról, hódító töltésükről és félelmet keltő, betegítő áramukról. Mert a színek jelbeszéde benne zúg a világmindenségben... " / Szepes Mária /


A színek már a kezdetek kezdetétől nagy hatással vannak az emberekre, csak van akiben ez tudatosul és van olyan is, akiben nem.
Volt-e életetekben olyan színélmény, mely a mai napig mélyen bennetek él? Osszátok meg velünk, ha van kedvetek!!!


A kék szín szimbolikája:

Az égbolt, a tenger színe; a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma.
Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat.
Az égi istenekre utalva az emberfeletti, mennyei hatalom kifejezője, ebben az értelemben a földi szenvedélyeket jelző vörös ellentéte.
A keresztény szimbolikában az angyalok, valamint Szűz Mária színe.
A világi uralkodók színeként hatalmuk égi eredetére utal.
A nyugalom, az érzékenység, a finomság színe. A hűség és a hit szimbóluma. Bár hűvösséget áraszt, mégis a nyugalom érzését kelti.


     Mivel a születési színek alapján a bakhoz tartozik a tiszta kék szín, kedves bakszülöttek hozzátok intézem a kérdést, milyen a viszonyotok a kék színnel???
Remélem nem veszitek tolakodásnak, de minden színnél megszólítok egy blogos ismerőst, akiről tudom, hogy születési színei kapcsolódnak a témához.
Kedves Szentpyr, mesélj valamit nekünk a kék színhez fűződő élményeidről?!


5 megjegyzés:

Bea írta...

Köszi, most megtudtam, hogy lehet érzelmesen, szépen is írni a színekről. Eddig olyan tudományosnak tűntek a leírások, pedig pont nem arról szól.

Hokata írta...

Kérlek, nézz be hozzám!

Szentpyr írta...

Nagyon köszönöm Colette, hogy rám gondoltál:)! Természetesen szívesen írok majd, de egy kis türelmet kérnék még:)!

Marika írta...

Eddig hidegnek éreztem a kék szint.Kezd meg változni róla a véleményem a leírásod alapján . Én is megkérlek nézz be hozzám.Köszönöm Marika

Katbo-Réka írta...

Nézz be hozzám:

Rendszeres olvasók

Számláló