2009. január 21., szerda

Árnyéktűzés-árnyéktechnika



        A csoki medálnál  többen kérdeztétek, hogyan készült. Martimez megmondta a megoldást, de ezek szerint van akinek így sem segített. Árnyéktűzés-árnyéktechnika, sok év foltvarrós idő eltelt, mire hallottam róla, de nagyon megfogott. Egy alapra kétoldalas ragasztóval élénk színű anyagokból különböző motívumokat, formákat vágsz ki, majd a felragasztás után, egy áttetsző organza anyaggal lefeded. Eredetileg a körvonalakat kézi tűzéssel körbevarrod, de ezt én gépi tűzéssé változtattam. Voltak évek, mikor az alkalmi ruháimat csak ezzel a technikával dekoráltam. Nagyon izgalmas dolgok jönnek ki belőle, sejtelmesek és színben harmonikusak, mert a fedő organza megváltoztatja az aláragasztott anyagok színét. 
Ezen a linken egy régebbi bejegyzésemben tettem fel képeket a készítésről, nézzétek meg, talán segít. 
Ma egy nagyon izgalmas munkám volt, egy megrendelőm gallérokkal szeretné a fekete tunikáit feldobni. Annyira benne volt a levegőbe ez az árnyékolás, hogy ezzel készítettem neki az egyik gallérját.


2 megjegyzés:

katafolt írta...

De jó,hogy eszembe juttattad !Pár hete töröm a fejem valamin,egyik megoldás sem volt eddig jó,hátha ez lesz az igazi.Kösz !

Edige írta...

Tényleg nagyon izgalmasnak tűnik ez a technika. Meg fogom nézni a képeidet, és ha lesz merszem, akkor ki is próbálom majd.

Rendszeres olvasók

Számláló