2008. október 2., csütörtök

Konyhatündér



Ebben a néhány napban, míg a számítógépet szerelték, több időm jutott sütés-főzésre. Szeretek a konyhában ténykedni, itt is pont úgy működöm, mint a textílek között, mindig valami újdonságon töröm a fejem, nem szeretek mérni, csak úgy érzésre keverem össze a dolgokat, így aztán sosem lesz egyforma a végtermék. Ez a csokoládés csók, most nagyon jól sikerült, pedig már többször próbálkoztam vele. Leírom a receptet, mert náhány hét, aztán már úgy is kezdődik a karácsonyi készülődés.

Csokoládés csók: -25 dkg liszt
-10dkg vaj
-10dkg cukor
-2 db tojás
-3 ek. tej
-1 zacskó vaníliás cukor
-1 cs. sütőpor
-2 ek. kakaópor
-10 dkg PARTY tortabevonó

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Utána belekeverjük a tojásokat és a tejet. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, és a krémhez tesszük. Egy sűrű masszát kapunk, amit kiskanállal sütőpapírra szaggatunk, nagyobb távolságra egymástól, nehogy sütés közben összenőjenek. Mikor megsült és kihűlt, az egyik felét a megolvasztott csokiba mártjuk. Hűtőszekrényben hamarabb megszilárdul a csokimáz. Fémdobozban sokáig puha marad. Ez egy nagyon kicsi adag, kb. 25 db keksz lesz belőle, ahol sok gyerek van, legalább a duplájából készítsétek el.


6 megjegyzés:

Bea írta...

Köszi a receptet, felveszem a karácsonyi listára, mert igazán jónak tűnik.
Látom van saját kis minőségellenőröd:)))

katafolt írta...

Nemcsak a recept jó,a képek is!A kis adaggal egyetértek,mi sem állunk szóba semmi olyan recepttel,amibe nem kell legalább fél kiló liszt :-)

idi írta...

Köszi a receptet.a pici meg nagyon édes ahogy kíváncsiskodik.

Kata írta...

Hóhó, micsoda finomság. Azt hiszem muszáj lesz nekünk is készíteni, mert a családtagjaim nagy édesség rajongók. :o)
Colette! Panni megkapta az ajándékot! Nagyon szépen köszönjük! Csodás, finom darab! Hamarosan egy kisruhát fog díszíteni, ha elkészült majd felteszem és mutatom. Mégegyszer köszönöm! :o)))

kastanie írta...

Akár egy (jobbfajta) reklámújság! Jó volt benézni.

Monika írta...

Hú,de jól néz ki és milyen finom lehet!! Köszönöm a receptet!
Tüneményes a gyermeked,ahogy ágaskodik a doboz felé!

Rendszeres olvasók

Számláló