2008. október 14., kedd

A hobbim a munkám

Igen, ha valaki nem tudná, akkor elárulom, hogy nekem a munkám a hobbim, vagy ha jobban tetszik a hobbim a munkám. Első hallásra gondolom nagyon irigylésre méltó, de ennek is megvannak az árnyoldalai. Abból nagyon jó és szép, hogy mindig a színekkel, varrással, textilekkel vagyok körülvéve, s mondhatom az elmúlt években ezáltal nagy gyakorlatra tettem szert. Másik oldalát nézve, a piac, a megrendelők egy idő után észrevétlenül behatárolták, hogy mit csinálhatok és mit nem, azaz az alkotói szabadság kezdett csorbát szenvedni. A blog írásba terápiás célból fogtam bele, hogy megtaláljam az arany középutat, és hogy kitekintsek a már néha nyomasztó körülöttem kialakult helyzetből.
Így két hónap írás után, köszönöm, hogy olvassátok irományaimat, látogatjátok oldalaimat. Már ezalatt a rövid idő alatt is úgy érzem rokonlelkekre találtam, és ez jó érzéssel tölt el, hogy többen hasonlóan vélekedünk dolgokról.
További erőt, egészséget, egymásra figyelést kívánok mindannyiunknak, s egyre színvonalasabb alkotó munkát.Táskák készülnek , új motívumok is alakulnak mostanság. ( Steppelés előtt és után.)A filcrátét ilyenkor ősszel előtérbe kerül nálam, mert a most használatos anyagokkal (kord, düftin, tükörbársony) harmonikus egységet alkot. Gondolatban vidámabb színek felé kacsingatok, majd jelentkezek, ha sikerült valami újdonság.

Múlt héten szoknyák voltak terítéken, azokon is a filccel dolgoztam.

17 megjegyzés:

F.Gina írta...

Megint nagyon "Coletteset" alkottál !
Nagyon helyes lett, nem is gondolná az ember, mennyit dob rajta a tűzés !

b_ildikó írta...

Nagyon sokat tanulok tőled, valami olyasmi a stílusod, ami bennem is motoszkál, és nagyon rokonnak érzem. Tetszik, ahogy egyszerű vonalakkal nagyon hatásosan tűzöl.

Off: valamelyik évben a várban nem árultál ruhákat + flanellmaradékokat?

Kicsoda írta...

szepek ezek nagyon!! erkekes lehet, hogy a munkad es a hobbid ugyanaz.

bruercsi írta...

Colette! Olyan szépen fogalmazol!!
Szépek ezek a motívumok! Tudod mi az érdekes? Ha ránézek, az jut eszembe, hogy ez olyan egyszerű, hogy ez nekem is eszembe juthatott volna... De akkor miért nem jut az eszembe? Mert még sem olyan egyszerű! Megint azt kell mondjam, hogy Te úgy alkotsz, mint a balerinák, ahogy táncolnak. Egyszerűek a mozdulatok, de mégis művésziek! Örülök, hogy olvashatlak!!!

colette írta...

Köszönöm.

b-ildikónak: de én voltam az a várban, régi motoros vagyok, így már biztos sokatokkal találkoztam.

bruercsi: a "szépen írsz" - most jólesett, mert küzdök az írással, sokszor nehezen jönnek a szavak. Inkább nálad érzem úgy, hogy nagyon ott van ahogy leírsz dolgokat. A dícséretet visszadobom ezzel neked.

csutkababa írta...

Colette!
Meglátásom szerint az egy adomány a sorstól, ha azt csinálhatja az ember amit szeret, ami szívből jön.
Az élet ciklikus, ez így van az alkotással is.
Van úgy , hogy elfáradunk, van úgy, hogy nehéz ezzel a világgal összegyeztetni a bennünk lévőket.
Egy biztos: "Nem a technika fontos a művészetben, hanem a lélek."
A technika szorgalommal megtanulható.A Te munkáid sugárzóak, ezért érnek el az emberek szívéhez.
Jó úton jársz!!!
Az alkotó élet öröme sugározzon rajtad keresztül!
Szeretettel: csutkababa

colette írta...

csutkababa, gyönyörűen összefoglaltad, hálás vagyok érte.

Violini írta...

nagyon tetszik ez az indás-gombos.ha nincs ellenedre,egyszer varrok valami ilyesmit.egyszer.most sok más a tervem.

kastanie írta...

Van egy nagyon tehetséges foltos ismerősöm, takarókat varrt megrendelésre, de megadták, milyen legyen a takaró mintája, színe. Főleg gyerekszobába szólt a megrendelés, aztán kellett rá készen nyomott Hófehérke, meg ilyesmi. Neki annyi maradt a dolga, hogy a diktált anyagot szépen varrja meg. Annyira sajnáltam őt érte.

ezkriszti írta...

Ugye nem baj Colette, ha leírom, hogy én biza irigyellek?
Van egy szép műhelyed (ezt látatlanban is tudom), ami tele van hivatalból gombokkal, szalagokkal, bársonnyal, mimindennel... és ezekből varrsz szépségeket. Sok sikert a munkádhoz. :-) És néha csepegtess belőle nekünk is, mert nagyon érdekes.

Naomi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Naomi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
FKriszti írta...

Mindenkivel mélységesen egyetértek amit előttem írtatok!
Én minden nap benézek hozzád,mert nagyon szeretem a munkáidat nézegetni,írásaidat olvasni.Továbbra is ezt fogom tenni,mert jó a lelkemnek.
Nekem nincsen blogom,(még nincsen bátorságom és időm) elkezdeni,de remélem hogy nem bánod,ha időnként nemcsak nézelődök hanem bejegyzést is írok.SzeetettelFKriszti

Edige írta...

Csodásak a munkáid, úgyhogy én is mindig elámulva olvasgatlak...

colette írta...

fkriszti, vágj bele a blogozásnak, sok pozitív élményben lesz részed.
A megjegyzéseidet köszönöm.


edige neked is köszi

kastanie írta...

nagyon tetszenek a varrományaid, jól emlékszem a Várbeli sátradra is

colette írta...

Arra én is már csak emlékszem, de nálam az örömhöz üröm is vegyül. Idén már nem neveztem be rá, a jövő még nem tudom mit tartogat, de "élj a mának" tartja a mondás, s most ezt teszem!

Rendszeres olvasók

Számláló