2008. október 8., szerda

Japán táska III.

Elkészült a harmadik japán táska. A foltrésze elfekvő darab volt a műhelyemben, s már pár hete - mikor először jelentkeztem ezekkel a táskákkal-, eldöntöttem, hogy a " hátizsákot" megvarrom belőle a Határtalanul kiállításig. Ha jól emlékszem, akkor ez a "g" jelű, és Méhike vállalta az elkészítését. ( Gabi, ha olvasod, hogy áll a táska???)

Első lépésben a foltomat kiegészítettem egyszínű korddal, hogy 50x50 cm legyen. ( A végére kicsit kisebb lett!!!)
Steppeltem rá geometriát is, ahogy az eredetin van, aztán meg néhány virágot, kicsi fagolyókkal kivarrva.

Mutatom a hátoldalt, ott jobban látszik a tűzés. A bélést nem tűztem hozzá, hanem az egészet kigépeltem vele, és utána kifordítottam. Ahová a cipzár kerül, ott hagytam a lyukat a kifordításhoz.Ezután összegombostűztem formára, hogy lássam mi is lesz belőle. A kantárokat varrógéppel erősítettem fel, de úgy, hogy a kész táskán ne látszódjanak ezek a tűzések. Ezután a befejező tengernyi kézi öltés, mivel így tudod csak megvarrni készre a táskát.

Megmutatom az aljának a hajtogatását is.Találtam hozzá egy gyapjú sálat, amit pont azokkal a színekkel szőttek, mint ami a táska összeállítása.


Remélem lányok a ti táskáitok is készülnek. Szombaton úgy tervezem, hogy 12-17 h-ig a kiállításon tudok időzni, kérlek benneteket, hogy jelezzétek, kivel tudunk ebben az időpontban találkozni.

6 megjegyzés:

Cicvarek írta...

fantasztikusan jó lett ebből a kordból! :-)

Violini írta...

Ez gyönyörű lett!

Endy írta...

Csak kapcsolodni tudok a tobbiekhez, nagyon jò, foleg a szìnei tetszenek!

Katbo írta...

Nekem is nagyon tetszik.
Majd összegyűjtöd egy csokorba a többiek által megvarrt táskák fotós anyagát?

colette írta...

Igen,igen, csak várom még a hiányzókat, és biztosan csak a jövő hétre áll össze.

maca írta...

Egy kis kihagyással, nézegettem megint a blogodat, és most így egyszerre olyan sok gyönyörűséget adtál a szememnek, ami nagyon kellemes élményt jelentett, hiszen annyira azonos a színvilágunk. Kiváncsian várom a nyolc táska elkészültét, és nagyon sajnálom, hogy szombaton nem tudok ott lenni a Határtalanulon, szerettelek volna személyesen is megismerni.

Rendszeres olvasók

Számláló