2008. október 12., vasárnap

Babapiskótás

Kiállítási képek helyett sütirecepttel szolgálok. Ez pedig azért van, mert a múltkori Katbo-nál felvetett dilemma bizonytalanná tett, mit szabad és mit nem az interneten. Készítettem egy csomó képet a Határtalanul kiállításon, a szándékom az volt, hogy a képtáramban nyitok neki egy Kiállítások című albumot, de mikor hazaértem elbizonytalanodtam. Rájöttem, hogy ha nagyon szabályosan akarok eljárni, akkor minden alkotót meg kellene kérdeznem róla, hogy hozzájárul-e ehhez. Persze ez elmosolyogtató, de valahol így korrekt!
A másik problémám abból adódott, hogy mire hazaértem , volt olyan munka, aminek sem a címére, sem a szerzőjére( mivel nem ismertem) nem emlékszem, így pedig ezt nem közölhetem. A tanulópénzt megfizettem, majd máskor körültekintőbb leszek. Régi foltos barátaim munkáival majd jelentkezek később, őket is azért előbb meginterjúvolom, hogy mit szólnak a közzététel ötletéhez. Addigis maradnak a saját munkáim, én hozzájárulok magamnak a megjelenítéshez.

Babapiskótás recept: 20dkg liszt, 5dkg cukor. 5dkg vaj, 1 egész tojás, 1 ek. víz, 1 ek. méz, 1 ek. kakaó, 1 kk. szódabikarbóna. Összegyúrjuk és két lapot sodrunk belőle. Sütőpapírt belisztezek, és azon nyújtom ki, így könnyebb bánni vele. Egy közepes méretű tepsi méret legyen, s a tepsi hátára téve süssük. Nagyon óvatosan kell sütni, mert a kakaó és a méz könnyen megég.

Krém: 1 l tej, 2 cs. vaníliás puding ( vagy tejszín ízű pudinggal kapuccino szeletnek hívom, mert akkor a babapiskótát cukros kávéba mártom), 4 ek. cukor, 4 ek. liszt. Pudingot, cukrot, lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverem, majd a forrásba lévő tejjel felfőzöm sűrű krémmé.
Mikor kihűlt, akkor 20dkg Rámát, 20dkg cukorral habosra keverek és a két krémet vegyítem.
Már csak az összerakás marad hátra: egy lap, rá a krém fele,babapiskóták egy kicsit tejbe mártva, haránt rakva, újabb krém, újabb lap, majd a tetejére 10 dkg olvasztott csoki. (A fotókon talán jól követhető.)
Néhány óra hűtés után szépen szelhető. Fogyókúrázóknak nem ajánlott!!!

9 megjegyzés:

Monika írta...

Hmmmm! Ez nagyon finoman néz kis!!
Colette! A vita óta én is össze vagyok zavarodva ,pláne,hogy ért egy ezzel kapcsolatos "meglepetés".
Ezt mélben,mert itt nem akarom már ezt folytatni.

katafolt írta...

Nyámi,ez csak finom lehet!
Colette,nyugodtan tedd csak fel a képeket a képtáradba,mások is megtették már ezt.Gondolj bele,Birmingham,Val d'Argent után pár nappal tele volt a net ottani képekkel...Laurancepatch 58o fotót tett fel Sainte Marie aux Mines-ből,hát csak nem kért mindenkitől engedélyt ?!Kiállításoknál úgy látom,ez a gyakorlat:ha szabad volt fotózni,ki is lehet tenni a foltvilág örömére.A készítőnek ez csak reklám !

F.Gina írta...

A sütid klasszul néz ki, de a többit ugye csak mókából írtad ? Aki felteszi a munkáját a netre, vagy kiállítja vagy kiadja könyvben, az azért teszi, hogy használjuk, különben megtartaná magának. És amíg tele van a net a Tildas féle munkákkal, és Ricky Tims(szerintem nem így írja) tulipánjaival, addig nincs sok reklamálni valónk. (Szerintem.) Én is láttam a Meskán olyan neszeszert, amit tíz éve terveztem, azóta árulom, mégsem reklamálok a készítőnél. :))

Katbo-Réka írta...

Hű, ez nagyon finom lehet.
Szerintem is, ha egy kiállításon szabad fotózni, akkor azt nyugodtan közzé is lehet tenni! (vagy nem?:-))

Colette írta...

Azt, hogy feltehetem-e, már nem kérdés, de nem tudom az alkotások zömének a pontos címét és az alkotó nevét. Enélkül nagyon gázos. Azt mulasztottam, hogy a fotózás mellett a melléírt kártyákat is be kellett volna fotóznom.
Ha valaki nem jutott fel megnézni a kiállítást, e-mailben szívesen átküldöm neki, nézegetés céljából.

Lilang írta...

Híztam egy kilót a kép láttán :D

Névtelen írta...

Ezt én is ismerem ÉS ISTENI FINOM!Mindenkinek csak ajánlani tudom az elkészítését!!!
Gratula hozzá Colette!

kastanie írta...

Colette, kösz, hogy megmutattad ezt a receptet! (biztos sikernek látszik, ha nem ég meg)

kastanie írta...

Kedves Colette! Tegnap megcsináltam a süteményt, nagyon jó volt a leírás, a sütőpapíros ötletért külön hálás vagyok. Szépen sikerült és sok lett!

Rendszeres olvasók

Számláló