2009. december 18., péntek

Zsukka fenyőerdejében havazik:-)))



Zsukkánál beleszerettem a fenyőerdőbe... csábítottak a színes anyagok, mert szépségesek nála a színek, de maradtam a kedvenc fehér színnél:-)))

A fenyőkhöz 30 cm-es köröket kellett vágni három rétegben ( külső anyag, vatelin, bélés), majd a köröket negyedelni. A cikkelyeket diszítheted ízlés szerint: gyöngyökkel, hímzéssel vagy ahogy Zsukkánál látod csíkokból összevarrva. Én maradék csipkéket, zsinórokat használtam hozzá. Az íves alsó részt ferdepánttal szegtem, majd a hátoldalát összevarrtam, belül eltisztáztam. Hát nem éppen a legigényesebb összeállítási mód, de így legalább nagyon szapora...
Ezekből 13-14 cm magas fenyőket kapunk, ha kisebbet vagy nagyobbat szeretnél, akkor a kör méretén változtass!

 Valahogy így készültek Zsukka?

8 megjegyzés:

Cila Zzy írta...

Hú, de szépek!

krisz írta...

A fehérben minden szin benne van...Szépek lettek!Már a Zsukka fenyőibe is bele szerettem.Az övéi pont azért tetszettek meg, mert szinesek, vidámak. Igy fehérben pedig nagyon ünnepiek!

Zsukkata írta...

Ó, Colette, annyira kedves, hogy megemlítettél :o), bár én tényleg csak kedvcsináló vagyok, nem az ötletforrás, én is a neten láttam ilyen fenyőket csomó helyen :o)!
Majdnem így készültek, ahogy írtad, de csak majdnem, úgyhogy majd csinálok én is egy rövid leírást az én verziómról :o)!
Gyönyörűek fehérben!!!

Cicurka írta...

Ezek is nagyon tetszenek! (Már Zsukkánál is csodálltam.):*)

Kicsoda írta...

En tavaly anyalokat csinaltam a tolcser alalpbol, es ott a kulso belso tolcser kulon keszul es a koralalpon vannak osszevarrva.Aztan a belson egy kis lyukon forditom ki, es a belsot alacsusztatom. Igy nem kell eltisztazni belul es ferdepant sem kell.
En is mar nagyon nezem, hogy fenyok is kellenenek:-) Az angyalkas szivek utan en is feherben csianlok parat.

Colette írta...

Ducika Ducila: ...havasak:-)))

krisz: a szürkében igen("minden szín benne van"), de az nem a színem:-)))

Zsukka: csak folytattam a kedvcsinálást:-)))

Cicurka: :-)))

Kicsoda: a Te leírásod is egy megoldás! Nekem a ferdepántozás mániám( lásd. többi munkám):-)))
a kifordításhoz meg nincs türelmem:(((
Ezek szerint megszülettek az angyalkás szívek! Sajna én nem láthatom:((( A blogod azért írod azóta is, hogy "belterjes" lett???

LARION írta...

De jó ötlet ez is.......Nagyon szépek!!!

Kicsoda írta...

A szivek megszulettek, es csodaszepek voltak:-), de kicsit kestem veluk es oszinten nem volt szivem, hogy barki elvigye oket. Ez fura, mert massal nem ereztem igy, de ezek valahogy nagyon a szivemhez nottek:-) Azt hiszem ez a mintad nagyon el van talalva! Igy vegul ajandek lett az ovoneniknek, es egy mamanak aki a vasar fofoszervezoje volt. Nekem meg kepem sem maradt roluk a nagy sietsegben.
Ami varros dolgom azt joreszt a keptarban tartom a blog az atment belterjesbe, sokkal tobb a csaladi/szemelyes bejegyzes, beszelgetes.

Rendszeres olvasók

Számláló