2009. március 10., kedd

Jártatok már itt?

Tulipánmániám van, amióta az eszemet tudom. Pakolás közben kezembe akadt egy lemez, rajta több mint négyszáz képpel, melyek 2004 tavaszán Hollandiában tett kiránduláson készültek, ahol egy nagyon kedves és lelkes foltvarrós csapattal volt szerencsém kirándulni.
Útunk egyik állomása Keukenhof volt, ez a csodálatos kert éppen ekkor tündökölt tavaszi pompájában. Felejthetetlen, lenyűgöző élményben volt részünk. Míg én a számat tátottam, addig kedves barátnőm, Székács Judit a fotóaparátjával megörökítette ezt a csodát. Tőle kaptam ezt a lemezt, így az Ő fotóiból készítettem ezt a kollázst, hogy tavaszt varázsoljak Nektek... Remélem sikerült!
Jártatok már ebben a csuda kertben, mert ha nem, akkor ezt ne hagyjátok ki!
Posted by Picasa

17 megjegyzés:

Ahama írta...

Ez tényleg gyönyörű, köszi :)

Ányi írta...

Én is imádom a tulipánokat :-)

zazálea írta...

Nálam éppen kibújtak az ősszel Hollandiában vásárolt tulipánok fejei a földből... Nagyon szeretem.

Jucus írta...

Ez tényleg varázslatos! Én is tuli-imádó vagyok!
Azok ott kinyitott esernyők az egyik képen?

Bea írta...

Ez gyönyörű.

Julcsi írta...

Az én szám is tátva maradt. Köszönöm!

anyahajó írta...

Nem tudom, hogy pont itt-e, de egy kísértetiesen hasonlító helyen jártam. Kóruskörúton voltunk, úgyhogy nem emlékszem a hely nevére, csak pár órás kirándulást tettünk. És egy Székács Juditot is ismerek, de nem tudom, ugyanazt-e, mint te. :) A képek mindenesetre nagyon szépek!

Abile írta...

Gyönyörűek!! Ez a rengeteg szín együtt, fantasztikus!!

Szentpyr írta...

jaj, a szívem!!!:)

Juhizs írta...

és itt most többen megtudhatjuk, hogy milyen sokan vagyunk a tulipán imádók klubjában :-)
Gyönyörűek. Minden ősszel veszek többféle tulipánhagymát, de az a tapasztalatunk, hogy kb. 2-3 évig virágoznak és utána valahogy eltűnnek a kertből - hiába többféle módszer, hogy benthagyod és nem szeded fel, a másik, hogy felszeded és újra visszaülteted... minden módszernél eltünnek, elsatnyulnak egy idő után.
De, nem adom, rendületlenül és kitartóan minden összel veszek több új zacskót is... elvégre ki tudja, hogy meddig él az ember.
Mondtam anyukámnak, hát évente 2-3 ezer forint nem meg ennyi szépséget?

Juhizs írta...

lemardt egy szó:
nem adom FEL :-)

Hunszil írta...

Gyönyörű !
Nekem volt szerencsém Hollandiában járni, és jártam a virágpiacon és a kiállításon is.. Hasonló élményekkel tértem haza és rengetek fotóval.
Köszönöm:)
Aprópó... ha mindenki tulipán imádó nézzétek meg a tulipánról szóló összeállításomat, kissé hosszúra sikeredet talán érdekel valakit :) ?

Colette írta...

Örülök, hogy elvarázsolódtatok:)))

Anyahajó:
Székács Judit- foltvarró, a Magyar Foltvarró Céh tagja, öt gyermek édesanyja, Budapesten él. Ha Te is őt ismered, akkor nagyon örülök, van egy közös ismerősünk.

Hunszil, dolgozott helyettem egy kicsit. Hálás vagyok érte!!! Elolvashatjátok nála azt a cikket, amit ma szerettem volna Nektek megmutatni. Így ma szabadnapos vagyok blogolásban:)))

Babi néni írta...

Nagyon szépek. Nem vagyok tulipánimádó, de Hollandiában járva én se bírtam ki, hogy ne hozzak haza egy csomó tulipánhagymát. :o)

Aki pesti és szereti őket, nagyon ajánlom neki, hogy látogasson el a budai Arborétumba (a Villányi úti volt Kertészeti Egyetem "udvara") tulipánvirágzáskor. Majdnem ilyen szép, ahogy a szélben ringatóznak...

Babi néni írta...

Mármint az egyetem még ugyanaz, csak a neve változott (BCE kar lett)

anyahajó írta...

Akkor mégsem ugyanazt ismerjük. Az én volt egyetemi társamnak még csak egy gyereke van . Te jó ég, öt mellett hogy lehet varrni? Minden tiszteletem.

Csilla írta...

Mesések, én is nagy tulipán rajongó vagyok, van kétféle függönyöm is tulipános és én is minde ősszel veszek legaláb egy ujabb fajtát, nem birom ki, hogy ne vegyek minden ősszel. Már nálam is bujnak szépen kifelé. amúgy minden hagymást imádok, van is a kartben, illetve szanaszét az udvaron, vagy 300 virághagyma. Amit sajnálok az az, hogy anyagot még nem sikerült tulipánost vegyek. De nem adom fel lelkesen keresgélek, hátha...

Rendszeres olvasók

Számláló