2009. március 15., vasárnap

Babalátogatóba


Babalátogatóba voltunk  barátainknál. Nagyon nagy szeretettel és örömmel készítettem a babucnak ezt a tavaszi kocsitakarót, párnával és egy mosolygós kockás napocskával, hogy minden órája, perce napsugaras legyen:)))
A kis jövevény  egy kedves család harmadik gyermeke -ami dupla öröm a szívemnek. Ahogy a kezembe tartottam, olyan volt, mintha Misi lett volna ott, úgy elröpült ez a három év ( szerdán az én "életem virága" három éves lesz...  két hét múlva pedig kezdi az óvodát).

Ha foltvarrás, akkor nálam négyzet, téglalap, csíkok-nagyjából ebben kimerül az alapegységek formája. Valamiért nem vonzanak a bonyolult formák, és ez egy kicsit disszonanciában áll azzal, hogy egyébként pedig ha diszítek, inkább túldiszítek. No mindegy, ezt most nem boncolnám tovább.

Kisebb-nagyobb négyzetekből raktam össze a takarót és a párnácskát. Steppelése vegyes turmix: kukacolni is gyakoroltam rajta, de aztán inkább fákat tűztem bele, meg a kedvenc hullámaimat.

Egy mosolygós kockás napocskát is varrtam Neki, hogy legyen mit nézegetnie, amikor ébren van.

A hátoldalára került egy kis jókívánság...

Kedvenc maci mintás flanel anyagom lett mindezek  hátoldala, hogy egy kicsit puhább és melegebb legyen a takaró. Milyen jó lenne most kisbabának lenni!!!


12 megjegyzés:

Zsukkata írta...

Nagyon-nagyon édes kis szett, a napocska külön kedvenc, és tényleg vicces a gyönyörűséges komoly táskák után Tőled ilyen kedves-gyerekmintás dolgot látni :O)!

Zelnice írta...

Jó ez a kockás, én jobban is szeretem babatakarónak mint a bonyolultabbakat (na jó,a sajátom kivétel :-)
Egy észrevétel: azt hallottam egy okításon,hogy ha géppel kivarrod a szöveget, az összekötő cérnákat le lehet vágni, nincs funkciója a cérnavezetésen kívül, úgy szebb. Én azóta úgy csinálom.

Wattacukor írta...

Nagyon tetszik, gratulálok hozzá! :)

Colette írta...

Köszönöm lányok, igyekszem színes lenni, és egyébként is a blogozással vette kezdetét, hogy a már olykor-olykor magamnak is uncsi, sorozatokból kilépjek:)))

Violini, nagyon köszi az észrevételt, már néztem másoknál, hogy nekik nincs cérna, ahol nekem van, de magamtól nem mertem volna levágni. Máskor úgy teszek!!!
Ebből is látszik, hogy nem sokat használom a varrógépen a betűket:)))
No és a Te babatakaródat ezzel nem is lehet egy lapon említeni, tudod, hogy az a kedvencem Tőled:)))

Bozzay Cecilia írta...

Júj, de szépeket és helyeseket tudsz! Gratulálok!

Bea írta...

Nagyon jól sikerültek, nekem is a napocska a kedvencem.
És olyan jó fiús is lett...

Endy írta...

Nagyon kedves igazi fiùs takarò lett!

Abile írta...

Annyira kis édes, vidám darab lett!

szkornelia írta...

De kedves lett! Nekem is nagyon tetszik a napocska. Nekem is ossze kellene utni valami ilyesmit a lassan fel eves unokahugimnak. :) Meg egy masikat a 2 evesnek.

Barbi írta...

Tündéri darabok! :)))))

Tücs írta...

Bercelnek nagyon tetszik a napocska hosszan elnézegeti, magyaráz neki miközben repked a takaró alatt.
Köszönjük szépen az ajándékot, és a jó kívánságokat!

Colette írta...

Szia Tücs,

Ez ám a meglepetés, örülök, hogy a kicsi Bercel és a nagycsalád mellett az irományaimra is jut időd:))) Hamarosan újra találkozunk, addig is puszi az egész családnak: Nikó

Rendszeres olvasók

Számláló