2008. szeptember 14., vasárnap

Régi korok ruhái








Már régóta terveztem, hogy megmutatom egy kiállításon készült néhány fotómat. Nyáron Balatonfüreden jártunk, ahol éppen akkor volt látható Madarász Kathy Margit kiállítása.
A 90-es évektől ismertem munkáit, de egy jó ideje, csak újságokban olvastam róla, élőben nem volt szerencsém látni e műremekeket, melyek bevallom, régen és most is nagy hatással voltak rám. Nőiessek és méltóságosak. Minden öltözetnek címe van, ezzel is azt kifejezve, hogy igazi műalkotásokat láthatunk. Geometrikus vonalak, másutt burjánzó virág,-levél,-és inda motívumok, majd csigavonalak teszik izgalmassá a ruha-szobrokat. Az anyagok használata is lenyűgöző: bársonyok, taftok, fémszálak, ripszcsíkok, selymek, gyöngyök, natúr vásznak, színes szalagok, pántok és gombok. Igazi kavalkád, mely régi korokat idéz meg. Örülök, hogy ismét láthattam élőben ezt a csodát!

2 megjegyzés:

Lilang írta...

Csodaszépek ezek a ruhák.

Princi írta...

Ezeket én is nagyon szeretem! Nagyon örülök, hogy itt is láthatom. Képzeld, ahol dolgozom (kórus), egyik fellépő ruhánkat is ő készítette még nagyon sok évvel ezelőtt.

Rendszeres olvasók

Számláló