2008. szeptember 29., hétfő

Minden, ami csokoládé

Mivel Mammka - Mónika rákérdezett, hogy honnét van " a furfangos északi szélnek más terve volt" idézet, ezért ma úgy gondoltam leírok mindent, ami a csokoládéról eszembe jut. Először is nagyon szeretem a csokoládét, de hát ki nem??? Ami ezután eszembe jut róla, hogy anyukámék születésem előtt kaptak egy "külföldi" (70-es éveket írtunk) desszertet, amiben minden csokidarabon egy név szerepelt, és itt látták meg apukámmal a NICOLETTE nevet, amit aztán meg is kaptam születésemkor tőlük.
Aztán jött ez a film, ami annyira közel áll a lelkemhez, ráadásul a hozzám közelállók azt állítják, hogy a főszereplő karaktere is illik rám. Ez a film nem csupán a csokoládéról, hanem sokkal többről szól. Érzelmekről, őszinteségről, kitárulkozásról, újrakezdésről, hagyományról, életfilozófiáról, szeszélyekről és sorsokról. Csokoládéról is, melyet ajándékba adunk.
Ma van a legkisebb fiam névnapja, Mihály. Ő nem egy csokiról kapta a nevét, de ma egy különlegesen szép csokoládét is kapot ajándékba. Kedves barátnőm küldte neki, aki a " JANCSI ÉS JULISKA " csokoládébolt tulajdonosa. Ha Budapesten a Podmaniczky utcában jártok, nézzetek be hozzá, jó szívvel ajánlom a boltját. Addig pedig látogassatok el a honlapjára: http://www.jancsiesjuliska.hu/ , itt is csuda dolgokat láthattok és tudhattok meg mindenki kedvencéről a CSOKOLÁDÉRÓL. Aki pedig még nem látta a filmet, melegen ajánlom, egy forró csokoládét kortyolva. ( Hangszórókat ha bekapcsoljátok, teljes lesz az élmény!)

















Hétvégéig internet szünet lesz nálunk, mert most érkezett el a pillanat, hogy a számítógépet halaszthatatlanul el kell vinni a szerelőhöz. Szép hetet mindenkinek!!!

7 megjegyzés:

Bea írta...

Hmmmm... ez így reggel korán....bűűűűűn. De én is szeretem a csokoládét (a film is nagyon tetszett, ugyan már elég rég láttam, de lehet, hogy ma megnézem, megvan dvd-n).
Nagyon szép dolgokat alkotsz, és látom Te is győri vagy.:)))

bruercsi írta...

Boldog névnapot Fiadnak! Így már értem a tegnap bejegyzésed, vagy legalábbis azt hiszem! :)

Szera írta...

Csodálatosak ezek a csokoládék... megtaláltalak egy bizonyos oldalon... a hasonlóság nyilvánvaló! Neked is szép hetet!

Monika írta...

Köszönöm Colette!!!!:))) gyorsan javítsák meg a gépeteket,hiányozni fogsz!:)

Kicsoda írta...

Hihi, ez erdekes, mert en utalom a csokit. Talan a vizsga idoszakokban elfogyasztott tomerdek tabla egy eletre eleg volt es ha csak ragondolok emlygek es a nagy gazdasagi valsag okai jutnak eszembe:-). Lehet, hogy a film is ezert nem hagyott mely nyomot bennem;-)

Ledeczki Anna írta...

Én imádom ezt a filmet:)

Ledeczki Anna írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Rendszeres olvasók

Számláló