2008. szeptember 5., péntek

Egyedül nem megy

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de ilyenkor ősszel kerül megrendezésre Franciaországban az Európai Quilt Expo. Ha bővebb infót szeretnétek róla, akkor a www.patchwork-europe.com oldalon megtaláljátok. Vállalkozó szelleműeknek, ha néhányan összeálltok, tudok segíteni szállás ügyben. Ahol barátaim meg fognak szállni, még van hely 3 fő részére, 20 euró/ fő/ éj. Sokszor voltam már ezen a vásáron, négy alkalommal saját standdal is. Tervezem a visszatérést, a legszínvonalasabb foltos rendezvénynek tartom, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nekem megúnhatatlan. Most is lesz , két magyar résztvevő a piactéren. Az egyikőjük viszi az általam készített portékát is. Nagyon rövid időm van felkészülni, most készülnek a kalapok, táskák és a tartozékaik. Egy kedves mintámat szerettem volna megújítani, és vettem hozzá egy melíros AURIFIL cérnát. Ma már majd kidobtam a gépemet cérnástul az ablakon, mert hiába állítom be akárhogy, mindig kihagy az öltés. Ha valakinek van tapasztalata ezzel a cérnával, kérlek segítsen, mit kell tennem, hogy normálisan varrjon vele a gépem ( Pfaff triptronik 2030-as gépem van). Felhívtam a varrógépműszerészt, ő segítene is, de majd hétfőn. Nekem addig be kellene fejeznem a hímzéseket és a tűzést ezzel a cérnával.

HA OLVASSA A BEJEGYZÉSEMET EGY SZAKAVATOTT, AKKOR KÉREM SEGÍTSEN!!!

5 megjegyzés:

bruercsi írta...

Én varrtam már vele és soha semmi rosszat nem csinált, de múltkor a fórumon olvastam, hogy céh-weblapján tettek fel egy kis okosságot ezzel kacsolatban, első körben két ötletem volna: alsószál?
tű?
Alsószál milyen?
Másik tűvel próbáltad már? A tű megfelelő a cérna vastagságához és a varrandó anyag vastagságához?
Remélem sikerül megoldanod a problémád!!!!!!

bruercsi írta...

itt:http://www.hunpatch.com/ezmegaz/ezmegaz_main.htm

Colette írta...

Köszi a tippeket, de már a tű minőségi cseréjét kivéve mindenen túl vagyok. Lévén hétvége, nem tudtam más tűhöz jutni, marad a megoldás hétfőre.

lomaquilt írta...

Ez az Ezüstvölgyi kiállitás. Szerintem többen mennek és kiállitanak is, ill. pályáztak.

Colette írta...

Nem állítottam, hogy nem mennek többen, arról nincs infóm, hogy ki állít ki, és hogy hányan pályáztak kiállításokra. Én a vásártéri dolgokról informálódtam, mivel ebben vettem régen is részt. Ott viszont a kékfestősökről és a tatabányaiakról tudok, hogy standot visznek. Ha bővebb infóid vannak, miért nem osztod meg velünk???? Nagyon tőmondatokban írtál!!!

Rendszeres olvasók

Számláló