2008. szeptember 7., vasárnap

Babaruha



A múlt hétvégén tettem szert a " Kézműves karácsonyi ajándékok " című kiadványra, amit biztosan sokan ismertek. Tildas télapók, angyalok, jó éjt angyalok és még sok kedves figura.
Még soha nem csináltam ilyen figurákat, mivel mint már egyszer említettem, nem az erősségem a kitömősdi. Már a waldorf baba varrását is meg akartam tanulni, de aztán úgy tűnt, nem jött el az ideje még. Valamiért nem vonzanak ezek a babatestek, sok türelem kell hozzájuk. A rájuk adható ruhák viszont annál inkább lázba hoznak, - le sem tudnám tagadni, hogy ruhákkal is foglalkozom.



Szóval..., édesek a pizsamák, no meg a kötények, és a zsákfazonú ruhák, de van ennek a Tildas babának egy tisztességes ünneplő ruhája???


Ebéd készítés közben jön meg az ihlet, még szerencse, hogy a konyha a műhelyem szomszédságában van, így nem kellett sokat szaladgálnom. A könyvben található ruhaminták nagy segítségemre voltak, mert a méretet nem nekem kellett kitalálni, csak a fazonon változtatni. A ruha is adott volt, mert megszólalásig ugyanezt készítem kislányoknak, csak le kellett kicsinyíteni. A baba testének még neki sem álltam... Kiváncsi lennék, hogy mások ha babát varrnak minek állnak neki előbb, a testének vagy a ruhájának??? Persze nem mondom, hogy nem vagyok kiváncsi, hogy fog mutatni a ruha Tildas babáján, hamarosan erről is beszámolok.


Fázisfotók a babaruhavarrásról...

Ez volt az első, de egész biztosan érzem, hogy nem az utolsó!!

10 megjegyzés:

Anastácio Soberbo írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
N.Zsuzsi írta...

Nálam mindig a baba az első, és ha teljesen kész (haj, arc, minden), akkor jön a ruhája.

idi írta...

Nagyon aranyos lett.Én is előbb készítem a babát és utána a ruhát.Én mondjuk nem cifrázom ilyen szépre mert én a rongyos countryiért vagyok oda teljessen.

Colette írta...

Nálam úgy tűnik marad a ruha az első. Az a tervem, hogy varrok még néhány ruhát, addigra talán egy test is elkészül, aztán lesz belőle öltöztetős baba. Nem lesz mindig ilyen ünneplős a stílus, majd holnap kap egy "játszóruhát".

Judilla írta...

Húúúú! Nem semmi! Alig várom, hogy készen is láthassam ezt a magyarosított Tilda babát.
Nálam a test az első mikor babát varrok, mert általában még nem tudom milyen ruhát adjak rá.
Varrás közben jön az ihlet, mi is illene rá.
És gratula a szép munkáidhoz!
Annak is örülök, hogy végre Győrből is olvashatok valakit.:)

Katbo-Réka írta...

Nagyon tetszik a ruha!!! Katicának (legkisebb lányom) készülök varrni egy hasonló ruhát. Nagyon jók a fázisfotók. Köszönjük

Colette írta...

Köszi Judilla, már kész a baba is, estig felteszem. Katbo, ha gyerekruha varrásban kell egy kis ihlet, nézz körül nálam a www.szin-folt.extra.hu oldalon.

Monika írta...

Colett!!!Ez meseszép!!!!Oda vagyok érte!!!
Nem ismerem a kiadványt,vagy könyvet,amiről írtál: kézműves karácsonyi....
Nem tudnál róla felrakni egy képet esetleg?

Colette írta...

Mammka, a www.arena2000.hu weboldalon láthatod a könyvet és meg is veheted.

Colette írta...

A praktika könyvek címszó alatt találod meg.

Rendszeres olvasók

Számláló