2008. augusztus 24., vasárnap

Szivecskés

Annyi minden kavarog a fejemben, rengeteg blogot nézegetek, sok benyomás ér mostanában. Próbálom megjegyezni blogok, tulajdonosaik nevét, no és hogy hol, mit láttam, de úgy tűnik lehetetlen produkció (egyenlőre). Arra még emlékszem, hogy az első piros hatás Katbo redwork technikával kivarrt házánál ért, ami nagyon elvarázsolt, utána pedig Violini legújabb kiöntőjének( tea vagy kávé???) színe lebegett a szemem előtt. Az utolsó hatás már nem tudom kinek a blogjában ért, csak ott olvastam eme szivecske elkészítéséről, a hozzá tartozó képen pedig valami virágos-rózsás anyagból volt megvarrva. Aludtam mindezekre egyet- mert tudjátok nekem éjjel álmomban jön az ihlet-aztán reggel nekilendültem az alkotásnak. Közben főztem, hűttőt takarítottam, mostam, gyerekeket rendeztem stb. Mikor volt egy lyukas félórám beszaladtam a műhelybe és folytattam. Délutánra elkészült, de csak a folt része. A tűzés még várat magára, mert ehhez kézitűzés dukál. A rajzolatát is ki kell még találnom. Íme itt tartok.
Reggel előszedtem az összes piros kockás anyagomat, és még odatettem piros virágosakat is, aztán nem voltam elég bátor beletenni. Most már bánom, mert így utólag látszik, hogy a kockás és a virágos jól megfértek volna egymás mellett.

Elég mutatósak ezek a színek.

kiraktam a szívformát egy darab lenvászonra.

Nem tetszett alapszínnek, így egy világosabb ( törtfehér) vászonból vágtam ki a négyzeteket.
A vetexre való felvasalás után jött a varrás...

... majd a vasalás, természetesen kétfelé

Megnyúlt a szivecske...

...majd újra összement.

A keretet már előző este kigondoltam, mert ez a szívmotívum,amit a sarkaiba megvarrtam, nagyon kedves nekem.
Elkészült!!! És a legutolsó keretnél mégis a virágosat választottam.

Inkább őszi volt ma a hangulatom, de a szivecske még a nyarat juttatja az eszembe.
" Minden embernek van lelke, Isteni Lényege. Amit a lelkünkben találunk-és a lelkünk legmélyén mindannyian ugyanazt találjuk-, azt leginkább a művészet nyelvén lehet kifejezni: énekben, zenében, táncban, festészetben, szobrászatban, színdarabban, filmben, és még hosszan sorolhatnám az eszközöket. ( Természetesen textílbe, kézimunkában is.-Colette)
Aki a lelke legmélyéig képes hatolni, és ott megtalálja minden élet Forrását, bármilyen formában és technikával fejezi ki, amit érez, tapasztal -IGAZI IHLETETT MŰVÉSZ.
Akkor is igazi és ihletett művész, ha nem a legkifinomultabb, nem a legképzettebb a technikája.
/Mindig hallgass a szívedre!- Színia /

5 megjegyzés:

Mamis írta...

Ez nagyon tetszik.Már többször jártam nálad és csak csodálom a munkáidat.
Mivel én nem "foltozom" így csak ámulok és bámulok.Válaszolva a megjegyzésedre,néha használom is a gépeket/Van mikor reggeltől estig!/.

Endy írta...

Igaz ez is, koszonom!

Endy írta...

Nèzd meg ezt is,most talàltam a szìvhez, amit kèrdeztèl.
http://apetispaslib.canalblog.com/archives/2007/02/15/4020175.html
Te jutottàl eszembe, amikor meglàttam.

Colette írta...

Köszi Endy, nagyon szép, de ott pillangó van belőle kialakítva???
Colette

Zelnice írta...

Ez is de széééép!

Rendszeres olvasók

Számláló