2008. augusztus 26., kedd

Bögre

Nézzétek milyen édes ez a teás bögre! Ma készült az első darab, de még lesz ám folytatása. Egy francia blogosnál láttam ( Chantal35), és nagyon megtetszett. A kép mellett egy elég rosszul olvasható leírást is találtam, de azon a méretek szerintem nem stimmeltek. A bögre magasságára 23cm, a szélességére pedig 15.5cm volt írva. Hát én még ilyen paraméterű bögrével nem találkoztam, így lekicsinyítettem. Mint látjátok olyan szívilágban készítettem, ami illik a konyhámba, de egy piros-nyers, vagy egy kék-nyers variáció ütősebb volna. Próbáljátok ki, ha van kedvetek- nem tart sokáig az elkészítése.





9 megjegyzés:

Lilang írta...

Muris ez a bögre! :)
A mozaik szívecskéd nagyon tetszik :)

katafolt írta...

Nahát,sikerült magyarosítanod a bögréket!Merthogy ezek is,mint sok apró foltos dolog,eredetileg japánok.
Patchwork pottery vitte tőkélyre a
műfajt:
http://patchworkpottery.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/75151988@N00

Colette írta...

Nagyon sok infóval rendelkezel, mégegyszer is köszönöm, gondolom nem tegnap kezdted a net és a blog használatát?!Hogy japán az eredete, ez nem lep meg, ők a favoritjaim, de szerintem utánuk a magyar lányok jönnek- nem is vagyok elfogult. Colette

Colette írta...

Lilang nagyon köszönöm. Colette

katafolt írta...

:-),majdnem egy éve van netem és április óta blogom.Bár kevés az időm,sokat segít,hogy rugalmas időbeosztással dolgozom.Hogy ne kényszerüljek üresjáratokra,elmentek mindent,ami hasznos lehet.S még nagyon sok jó linket kapok a francia és a román fórumról is,sokszor meg sem bírom mindet nézni.

Endy írta...

Nagyon jo lett, gyors vagy, amint meglàttad meg is csinàltad!?

Colette írta...

Endy, tényleg nagyon megtetszett, s ha még több napot várok, akkor soha nem varrom meg, mert az újabb ötletek eőtérbe kerülnek. Így működöm, sajnos elég elviselni magamat, de hát ez van... Colette

Piroseper írta...

Nekem is nagyon tetszenek a bögrék! Be tudnád linkelni Chantal blogját? Engem is érdekelne az elkészítés menete. Köszi

Colette írta...

augusztus 18-i bejegyzése, de leírás nincs, csak egy nehezen látható rajz. Az övé inkább csésze, az enyém bögre lett. A Patchwork Potterynél még többet látsz, de leírást ott sem találtam. Kérdezz, ha valahol elakadsz.
http://chantal35.canalblog.com/archives/p10-10.html

Rendszeres olvasók

Számláló