2010. március 6., szombat

VII.Textiles Alkotónap


 Ismét egy közös alkotásra hívlak benneteket! 
Nyuszivárás helyett :-), tavaszi táskát és táskakiegészítőket fogunk készíteni.
A dekorálás módja pedig az egyik kedvenc technikám lesz : a TEXTURÁK. Piék, ráncok, buggyok, puffok,-aki szereti a romantikusabb dolgokat -csipkék  változatos felületeivel  diszítünk.
Ízelítőnek készítettem egy piperét, de ez még csak a kezdet:-)




  Ha felkeltette az érdeklődésed és szívesen velünk tartanál, 
akkor várom jelentkezésedet az e-mail címemre!
Miskolc környékiek !!! Elkeseredésre semmi ok, júniusban házhoz megyek!

Japán Patchwork Hétvége MISKOLCON
2010. június 5-6.

Tanfolyamok

Június 5., szombat

Susan Briscoe: Bevezetés a Shonai szasikóhimzésbe (10.00-17.00)
A Yamagata prefektúrabeli Shonai területről származó hitomezashi (egyöltéses szasikó) a feketehímzéshez hasonlít. A kb. 10x10-es négyzetekre hagyományos minták készülnek, többek között: komezashi - rizsöltés, kakinohanazashi – datolyaszilva-virág öltés, hanabishizashi – virágrombusz öltés. A darabkák utána beépíthetőek quiltekbe, vagy gyűjteményessé lehet őket összevarrni.
A résztvevők eredeti alapanyagokat (anyag, fonal, jelölőtoll, chaco papír) vásárolhatnak Susantől.


Ludvig Nicolette: Játék a felületekkel – táskavarrás (10.00-17.00)
Ezen a tanfolyamon két táska modell közül választhatnak az érdeklődők. Mindkét fazonnál piékkel, ráncokkal, különböző textúrákkal díszítjük a döntően natúr anyagokból készült táskát. Romantikusabb lelkületűek régi csipkékkel, horgolmányokkal is kombinálhatnak.


Szomor Ágnes: Japán színvilágú falikép, hagyományos és modern technikai megoldásokkal (10.00-17.00)
A géppel varrott háttér szép anyagokból, kisebb-nagyobb négyzetekből és téglalapokból és vadliba motívumokból áll össze. A háttér megvarrása után két nagyobb stencilezett motívum is kerül a munkára. Három helyen szasikó tűzést fogunk készíteni.


Június 6., vasárnap

Susan Briscoe: Kamon (címer) szasikóval (10.00-14.00)
A tanfolyamon a résztvevők japán chaco papír segítségével rajzolják meg a kb. 25 cm-es négyzetbe a címert. Többféle minta közül lehet választani, ami aztán quiltbe vagy párnába varrható bele. A gyorsabbak akár több kamont is megvarrhatnak.
A résztvevők eredeti alapanyagokat (anyag, fonal, jelölőtoll, chaco papír) vásárolhatnak Susantől.


Gelencsérné Lazarovits Klára: Omiyage (10.00-14.00)
A japánoknál számos alkalom adódik apróságok, omiyage ajándékozására. Kedveltek a tarka mintás selyemből, kézzel varrt zacskócskák, amelyekben zsebkendőt, illatszer, kozmetikumokat, esetleg orvosságokat tartanak. Többnyire gyorsan elkészíthetők: az egyszerűbbekhez még egy óra sem kell.
Engem elbűvöltek ezek az apróságok. Jó varrni, jó kapni!



Polyák Ildikó: Notan – sötét és világos (10.00-15.00)
A tanfolyam első felében fehér és fekete papír felhasználásával néhány, a világos és a sötét kontrasztjára és egyensúlyára építő mintát tervezhetnek a résztvevők. A mintából azután stencil készül, és rögtön ki is lehet próbálni, hogy mutat textilen.


Siposné Cseh Margit: Kimonós neszesszer (10.00-15.00)
A tanfolyamon először az oktató által tervezett kimonó készül el, majd egy, formájában és anyagában harmonizáló neszesszert varrhatnak a résztvevők, amire felapplikálják a miniatűr ruhadarabot.




6 megjegyzés:

bruercsi írta...

Nagyon izgalmasan hangzik!!! Tudnál írni egy e-mailt a részletekről, ár, helyszín, mit kell vinni stb. hátha meg tudom a férjem környékezni...?

bruercsi írta...

Ja a miskolci is érdekes, de a Te alkotó napod érdekelne igazán :)

Ágnes írta...

Budapestre mikor jössz? :)

Barbi írta...

De jó lenne! Hátha sikerül elmennek! Majd jelentkezek ez ügyben! :D

Kicsoda írta...

Ehhez a poszthoz irok, de barhol mashol is igaz lenne, csak ez a hajtogatos NAGYON tetszik. Szoval az utan jutott eszembe, hogy Zazaleanal olvastam, amit irtal.
Sokat es sokszor nezem a munkaidat es annyira termeszetesnek veszem a szepet, harmonikusat, mintha ez jarna. Pedig dehogy!! Nem az a kerdes, hogy egy-ket taskat szepen megvarrsz, ha ideraknak elem egy kepet megvarrom en, talan meg a szinek is egesz jok lesznek egyutt. DE!! az hogy MINDEN darab mas es mas, mindig hozol valami ujat, de megmaradsz sajat magad... ez egyszeruen tobb, sokkal tobb, mint amit az ember maganak remelhet.
Szerintem a munkaidnak a hatasa nem csak kozvetlen, hogy az uj tulajdonos orul, a varros napokon a lanyok tanulnak (en is mennek, ha jossz Pestre), hanem egyszeruen izlesformalo, ami hosszutavon hat. Egyszeruen raismerek a kezdre mas blogokon es kicsit zavar, de ugyanakkor annyira jo, hogy tanulnak es nem a gagyi terjed.

Colette írta...

Kicsoda, köszönöm, hogy vagy:-)))
"Tat tuam asi"
Az én és a te. Valaki, aki beszél, és valaki, aki meghallgatja. Valaki, aki ad, és valaki, aki elfogadja. E kettőben zárul a teremtő áramkör, és e kettőben oldódik is. / Szepes Mária után /

Rendszeres olvasók

Számláló