2010. január 24., vasárnap

Kötés vagy horgolás?



Engem a horgolással kialakítható formák vonzanak, de mégis a kötéshez ragaszkodom.
 Kedves kötős-horgolós lányok,  ti már megfogalmaztátok, hogy melyiket miért szeretitek?
Talán a kommentjeitekből sikerül valami összefüggésre rájönnöm:-)))



Posted by Picasa

13 megjegyzés:

Rita írta...

Azt hiszem én ugyan úgy vagyok vele mint Te: a horgolásban vonz a formák változatossága, de a kötött dolgokat jobban szeretem, puhábbak és hivogatobbak.

Barbi írta...

Húúú, de remek darab lett! Én sajnos nagyon ügyetlen vagyok mindkettőben, ahogy most Tőled a hímzés, Tőlem jelenleg ez a két technika áll távol. :D
Köszönöm a SAL-hoz fűzött kedves szavaid! :D

Kicsoda írta...

A kotes mellett tudok olvasni:-)

HEra írta...

Szerintem fonal függő a dolog... :)
Már az összehurkolásuk módszere terén, már hogy egyik fonal bírja a horgolást, a másiknak jobban áll a kötés.
De jól emlékszem anyukám mennyi gyerekholmit horgolt, csuda puhákat, finoman lágyakat, sok bébiholmit és nem nyomtak törtek fel egy karocskát sem!
Nekem sok horgolás, pici kötés a módi :)

Szilvi írta...

Én a horgolást egy kicsit jobban szeretem, de a csavart kötésmintákért odavagyok. A horgolás szerintem haladósabb, és imádom a klassz csipkés horgolt cuccokat.Ugyanakkor a kötésnél a forma kialakítása sokkal egyszerűbb számomra mint a horgolásnál. Na akkor most melyiket is szeressem? Legyen inkább mind a kettő.Ma már olyan gyönyörűséges fonalakhoz lehet jutni, és nagyon jó kikapcsolódás így télvíz idején mind a kettő.

lomaquilt írta...

Én a kötést a pulovereknél általában a hordható dolgoknál szeretem. A horgolás is jó erre de nem olyan puha, ezért az inkább diszitésre vagy lakásdiszitő holmikra meg takarókra jobb. Habár mindenre van ellenpélda. Na és a kötés mellett szól, hogy kevesebb anyag kell belőle mint ugyanez horgolva.

Zsófi írta...

Csatlakozom Kicsodához!
A horgolásra jobban oda kell figyelni.

Másrészt sokkal gyakorlottabb kötögető vagyok, mint horgoló.

Környezetvédelmi szempontból a kötés a nyerő, mert kötés közben egyben marad az alapanyag. Horgoláskor (általában) apró dirib-darabokra kell vagdosni a fonalat, amiből utána már nem nagyon lehet mást is készíteni. Persze az is lehet, hogy csak én bontok évente-két évente le pulóvereket...

Csilla böködéje írta...

egyikben sem vagyok profi, de : a horgolás gyorsabb, haladósabb, HA GYORS SIKERÉLMÉNYRE VÁGYOM EZT választom. Sálban mindkettő megoldás tetszik, zokniban csak a kötött. A horgolt néha merevebbnek tűnik a kötött puhább, de ahogyan Csarab írta fonalfüggő. Szóval mindkettő:-)

böpörö írta...

Egyértelműen horgolás:)
Számomra izgalmasabb a készítése, a felülete, a határtalansága.
És ugyanúgy egyben le lehet bontani a fonalat, mint a kötésnél, nem kell dirib-darabokra vágni... csak jó helyen kell kezdeni a bontást:)

anyahajó írta...

Ha időből van kevesebbed, akkor horgolás, ha fonalból, akkor kötés.
A horgolás nagyobb szabadságot ad, jobban alakítható közben a forma és többféle textúrát ki lehet alakítani úgy, hogy még mindig az alapöltéseknél vagy, azaz nem bonyolult mintákat követsz (tehát kezdőnek lenni a horgolásnál nagyobb sikerélményt nyújt szerintem). De pl én nagyon szeretem a sima kötésnek a kinézetét pulcsiban, úgyhogy ilyeneket inkább megcsináltatok olyanokkal, akik kötésben jók. :) És még van, aki azt mondja, hogy valakinek a kötésre, másnak a horgolásra áll jobban a keze. Ebben is lehet valami.

Éva blogja :) írta...

Nekem inkább a kötés bár már nagyon régen kötöttem. Horgolni meg egyáltalán nem tudok. :)

Colette írta...

Köszi az értékes hozzászólásokat...most valamiért a kötés vonz, és egyelőre míg horgolni nem kezdek, nincs összehasonlítási alapom, ezért kérdeztelek benneteket:-)))

illesreka írta...

Szia Colette!

Nekem egyértelműen a horgolás a vonzóbb. Úgy érzem, jobban tudom irányítani a formát, gyorsabban haladok. A kötést túl monotonnak tartom; a horgolásnál még nem éreztem ilyet...:-)

Rendszeres olvasók

Számláló