2010. január 27., szerda

Facebook helyett kötök:-)))






Ismeritek ezt a könyvet, vagy esetleg akad köztetek valaki, aki készített ilyen darabokból összekötött pulcsit?
Most ismerkedek az összedolgozás rejtelmeivel. Eddig fonallal ( de tűvel) varrtam össze a kötött holmik részeit , de most megpróbálom ez alapján a leírás alapján összedolgozni... úgy látom lényegesen igényesebb lenne ez a megoldás, Ti hogy csináljátok???

10 megjegyzés:

Kriszta írta...

Én kötöttem ezzel a technikával, (http://fonalvarazs.blogspot.com/2009/03/patchwork-kotes_29.html) és (http://fonalvarazs.blogspot.com/2009/03/patchwork-kotes.html), nekem a tű+fonal ötlete tűnik macerásabbnak :)A kardigánnál a hosszanti csíkokat kötöttem úgy bele, ahogyan az a fotón van.

Jutus írta...

Én is fonallal varrom össze a részeket.Sajnos az összedolgozást nem sikerült elsajátitanom,pedig kötni is könyvből tanultam meg.:D

Ledorka írta...

Én is kötöttem ezzel a technikával 4-5 éve. Úgy csináltam, ahogy a könyv írja, felszedtem a szemeket, úgy állítottam össze.

Zsófi írta...

Igen ismerem, szuper könyv. Próbáld majd ki a négyzetek kötését; nagyon izgalmas kötési-mód. Sokféle fonalból rendkívül változatos textúrákat lehet létrehozni belőle.

Én általában összehorgolom a darabokat (sima láncszemsor). Bontáskor jól jön. ;-) (Csak megfogom a végét és szétbomlik szépen az egész.)
Az összekötésnek az a hátránya, hogyha nem úgy sikerül valami, akkor lehet az egész darabot bontani. Jártam már pórul ezzel.

Bea írta...

Nekem is az jutott eszembe, hogy patchwork. :)
Én is elhatároztam, hogy megtanulok rendesen kötni, (azaz tanulok új dolgokat)mert olyan gyenge minőségű pulcsikat lehet kapni, a nagyik meg már nem kötnek nekünk. :(
Biztos jókat alkotsz majd!

Anice kötős blogja írta...

A csipkeszéleket a" fordított összekötéssel a kötés színén"-nel csinálom, egyébként ruhadaraboknál az összehorgolást, mert az rugalmas marad a kötéssel együtt.

lomaquilt írta...

Én egy takarót csináltam a leendő unokámnak (aki most már 4 éves) négyzetekből, a következőt mindig az elöző szemein kezdtem. Majdnem kész lettem vele, mikor rájöttem, hogy az oldalakat is nézni kellett volna. De mikor elkezdtem, akkor úgy volt, hogy lány lesz és sárga rózsaszin melirozott volt a fő szin, aztán kiderült, hogy fiú és hozzátettem a kéket. Azóta is használjuk. A férfinak aki irta, van honlapja is.

Natasa írta...

Szia Nikolett!
Én Csukás Tünde vagyok Kabáról. Régóta nézegetem az oldaladat, főleg a táskáid tetszenek. Gratulálok hozzá. Most a kötéshez szólnék hozzá. Én 15 évvel ezelőtt kötöttem olyan pulcsit és takarót, ami egyszerre akár 7-8 gombolyag felhasználásával készült. A minta változatos lehetett csíkos, kockás stb. attól függően, hogyan vezettem a fonalat. Csak az volt a fontos, hogy a két szín találkozásánál a két fonál egymást tartsa. Nem kell mögötte vezetni, mint a norvégmintánál.
Szia, Tünde
tundecsukas@freemail.hu

Ildifolt írta...

Ezt a véletlent! (Véletlenek márpedig nincsenek!)
Colette! Épp tegnap vettem elő ezt a könyvemet, és elkezdtem nézegetni a technikát. Most pedig blogolás közben mit látok? - Te is ezzel ismerkedsz. Próbálod is, vagy még olvasgatod? Én még nem fogtam hozzá kötni, de a kommenteket olvasva, érdekes megoldás lehet.

Colette írta...

Köszönöm az értékes infókat, ha jutok vele valamire, azt úgy is mutatom.
Egyelőre csak lapozom a könyvet, barátkozom a képekkel, egy félresikerült négyzetet már kötöttem, rombusz lett belőle...

Rendszeres olvasók

Számláló