2010. január 18., hétfő

Anya és lánya...

Élmény a kötés... de igazán. Olyan, mint barangolni egy ismeretlen ösvényen. elindulok, felszedek szemeket, aztán fogalmam sincs, hogy mi lesz belőle.
Itt van mindjárt ANYA, most már hívjuk így... egy kötéspróbának indult, mert most láttam változó vastagságú fonalat először. Láthattam volna, de nem volt hozzá szemem... az utóbbi években meghatározó fonalas élményeim nem voltak. ( Utoljára 4 éve kötöttem, mikor Misivel voltam várandós:-)))
Hihetetlen volt látni, hogy az első sorok lekötése után kialakult magától a hullámos szél. Gondolhatjátok, mennyire örültem neki:-))) Akkor már tudtam, hogy ebből  táska lesz.
Aztán volt itt egy másik -Barbara-, elnevezésű színátmenetes fonal, abból pedig csíkokat kötöttem, amik hurkákká pöndörödtek össze, szintén nagy örömömre:-)))
A táska testét és fülét egy békebeli fonalból, a Tomiból kezdtem el. Még a hátoldala hiányzik, de közben...






... ki kellett próbálnom az új zoknikötőtűket - lehet, hogy nem ez a hivatalos neve. Ehhez még nem volt szerencsém, a sapkákat eddig nyitott formában kötöttem, aztán a végén dolgoztam össze a hátoldalát.
Valami pipere féleség volt az elképzelésem a táska kiegészítőjeként, de aztán kiderült, hogy túl sok szemet szedtem fel:-))) Így aztán mást kellett gondolnom. Tíz centi  után, kezdett túl sok lenni az az 5 db rövid kötőtű, ebbe még bele kell jönni... Szóval megúntam és egy kezemhez jobban álló körkötőtűre átszedtem az egészet és fonalat is váltottam. Na itt jött az újabb meglepetés, olyanná vát a kötésem, mint egy fodros kisszoknya. Rendesem törtem a fejem, hogy most ebből a több órányi fölös munkából, hogy fogok jó kijönni. Mivel a változó vastagságú fonal pár sor után elfogyott, befejeztem a kötést, és a másik oldalán folytattam a hízlalást. Lassan már lehette látni, hogy egy kisebb méretű táska lesz, az előző LÁNYA:-)))



Fontam egy  fület, a műanyag gombot jó volna valami másra lecserélni, de egyelőre nem találtam jobbat.  Bélést is szeretnék bele varrni, hogy strapabíróbb legyen.





Jelentem,  a lendületem még tart, a családnak is lesz tiszta ruhája jövő hétre, meg ebédet is kaptak mindkét napon. Többet mondjuk nem tudok felmutatni... Azuram takarította a konyhát, és többször feltette a kérdést, hogy ezen a héten a fonalaimon kívül mivel foglalkoztam?!


19 megjegyzés:

Timtom írta...

Nagyon tetszik az Anya-Lánya páros :)
Igazán szép dolgokat hoztál ki a fonalakból és milyen gyorsan :) és még mostál meg főztél is :) gratula :)
Kiváncsian várom a "kötött tesókat" is :)

Shushanna írta...

Már vártam!
És nem csalódtam...
És tudom, hogy ez "csak" a kezdet...
És szeretettel üdvözöllek! :)

Bea írta...

Nagyon ügyi vagy! Egy táskán én is dolgozom, egy kis maradék fonalból. Úgy látszik, hogy divat lesz ez, egyébként, mert a lányom egyik barátnője is egy kis kötött anyagból készült táskával állított be hozzánk a múltkor.

Csilla böködéje írta...

:-) Élmény volt olvasni...is. Szuper lett a táska!!

Kékmadár írta...

Aki tehetséges, az bármilyen anyaghoz nyúlhat, izgalmas dolog születik belőle. :-)

Vacskamati írta...

Nagyon jók lettek! Én a próbakötéseket mindig unalmas kötelező körnek tekintettem, alig vártam, hogy vége legyen, de eztán másként fogok ránézni.. :D

A bélés meg kifejezetten jó ötlet, mert bármit belepakolsz a tatyóidba, rögtön elnyújtaná..

Szilvi írta...

Na én sem csalódtam, jól haladsz, bár ha az ember beindul, nem esik jól, hogy fel kell állni mindenféle háztartási munkák elvégzéséhez. Azért alszol is?

martimez írta...

Nagyon tetszenek!Szuperek.

FKriszti írta...

Látom beindult a nagyüzem!Nem csalódunk benned sohasem:)
Nagyon kiváncsi vagyok a következőkre is!

aniko66 írta...

Á, egy férfi úgy sem érheti a választ! Anya-lánya meg csúcsszuper!

Edina írta...

Nagyon tetszik, roppant ügyes vagy! :)

LARION írta...

Szia, Colette!
Téged nem szokott bántani az a dolog, hogy kiteszel egy-egy ötleted, mint leendő alkotástémát...és már van aki állati ütemben megvalósítja és már árulja is a MESKÁ-n, holott addig eszébe sem jutott ez a formátum.. .Nem először tapasztalom... Épp most ismertem Rád megint a mai feltöltött anyagok között és saját ötletként működteti......
Ne haragudj, ha túl mentem a hatáskörömön..... és ha Téged nem zavar, akkor ne foglalkozz ezzel a megjegyzéssel...

böpörö írta...

Lehet, hogy igazad van, bár minden ötlet már legalább egyszer biztosan kitalált, így mindig is voltak és lesznek kötött táskák, ahogyan más "újrakitalált" dolgok.
A másolás pedig mindenkinél más és más lesz, ezért lehet elviselni vagy szeretni.
Egyébként meg Colette táskája úgyis mindegyiket felülmúlja, hiába másol a jónép:)))

Zsófi írta...

Jaj, de jó lett!

Egészen más szemmel és kézzel nyúlsz a fonalak után, mint a kötősök! Kitől kaptad ezeket a fantasztikus fonalakat?

Colette írta...

Timtom: jönnek a tesók hamarosan:-)))

ZSEBImama: jólesik a bizalmad:-)))Neked is minden jót!

Bea: valóban divat..., meg mi is teremthetünk divatot belőle:-)))

Csilla kedves, köszönöm:-)))

Kékmadár: a tehetség nem más, mint tiszta szívvel és lélekkel, no meg egy kis alázattal nyúlni a textilhez:-))))

Vacskamati: látod, ezután a próbakötést nem kell lebontanod:-))

csipkebogyó:kicsit kevesebbet alszom, mert éjjel tudok a legjobban haladni:-)))

martimez: köszönöm neked:-)))

FKriszti:ránézek erre a rengeteg fonalra, és megszólal bennem a kötelességtudat... " köss, alkoss, gyarapíts"- SzarvasMici után szabadon:-)))

Edina,aniko66: köszönöm:-)))

Kedves LARION: köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy, lehet, hogy nem is vettem volna észre:-))) A blogom az alkotó folyamatokról szól, arról, ahogy különböző technikák megszólítanak, majd megszületnek a kezem alatt. Ez mindenképpen inspiráció mások számára, legalábbis reménykedem benne, hogy az olvasók, látogatók emiatt jönnek az oldalra. Otthon az alkotás egy magányos tevékenység... nem a dícséretekért, de jó egy kicsit szétprüszkölni a világban. Aztán vannak, akiket vírus szerűen elragad... majd kigyógyulnak belőle, előbb-utóbb megtalálják saját magukat:-))) Bizakodó vagyok, bár a blogolás kezdetén nem voltam ilyen toleráns minden esetben, de igyekeztem önmérsékletet gyakorolni:-)))
Fő a békesség, további szép alkotásokat: Colette

Böpörö: köszönöm, az elismerő és megnyugtató hozzászólásod.

Rózsaszín pöttyök: a fonal ( több kilónyi) a kedves bloggerínákkal kötött bartell üzletekből származik. Néhány bejegyzéssel ezelőtt tudósítottam róla:-)))

FKriszti írta...

Most jutott eszemben,hogy gyerekkoromban nekünk is volt a nővéremmel kötött tarisznyánk.Anno a szép 70-es években. :O) Minden körforgásban van, időnként újra előkerülnek a régi dolgok.A divatban pedig ez különösen érvényes!!!Legyen az táska,ruha,cipő... és sorolhatnánk.

aaműhely írta...

Sokadikként én is ideérek megnézni mit is álmaodtál a fonalakba. Tovább mosolygok. Nem csalódtam. tetszik, amikor egy alkotóember ráül egy áramlatra és hagyja magát sodródni. Ilyenkor mindig nagyon friss, nagyon könnyed dolgok kerülnek ki a kezek közül. Én ezeket a táskákat ilyennek látom. Andi

Monika írta...

"Azuram takarította a konyhát, és többször feltette a kérdést, hogy ezen a héten a fonalaimon kívül mivel foglalkoztam?!"---mintha az enyémet hallanám.:)
de remélem,hogy nagyon büszke rád,mert eszméletlen,lenyűgöző,amit itt te kötsz és varrsz!

Aranyalma írta...

Zseniálisak! :)

Rendszeres olvasók

Számláló