2010. május 24., hétfő

Alkotónap utáni nap...

... amikor is a pihenés, kikapcsolódás mellett az áradó alkotó energiákat is megfelelő mederbe igyekszem terelni.
Az alkotónapon bennem is elindulnak folyamatok, a lányok szín-forma-anyagkombinációi esetenként erős benyomást keltenek. Így esett, hogy Anita zöld blúzával ( 1. kép ) álmodtam a fennt  nevezett nap utáni éjszaka, és másnap sem tudtam a gondolatot elhessegetni: ha csak valami apróságnak is, de meg kell születni ezekkel  a színeknek.
A kerti élet elengedhetetlen kellékei mellé a fonalas kosaram, a vasalóállvány, a varrógép, aztán lassanként már a  műhelyem is kiköltözött a kertbe. Az ebédfőzés, süteménysütés, virágültetés, gyerekkeljátszás előtt, közben és után megszületehetett valami. Maradékokból, csak úgy... belső indíttatásra. Anita blúzának színeire harmonizálva:-) A fonalakból meg  egy kedvenc horgolt körkörös tartóka:-) A zöld-türkiz műanyagmotor miért került a válogatásba? Misi időnként elcseni a fényképezőgépet ( nem haragszunk érte ), és a számára kedves dolgokat megörökíti. Ráadásul színben pont ide passzol :-)))


7 megjegyzés:

schvejka írta...

Milyen csodálatos szelíd türkiz árnyalatú! Nagyon jól!

Hunszil írta...

Micsoda színek :)

zazálea írta...

Ezek teljesen az én színeim, jaj, de szépek is...!

eszterda írta...

Milyen szép, harmónikus!!! Jó lehetett!

Főkolomp írta...

Drága Colette!
Úgy szeretem ezeket a "színképeidet". Bekukkantok hozzád, nézem a képet, gyönyörködöm -majd megnyugszom, elindul az én fantáziám is, és máris buzog bennem a tenni vágyás. Általában ez történik, ha téged olvaslak. Már többször írtam, hogy nemcsak vizuális élményben van részem nálad!!
Gyönyörű lett a zöld blúz!

Unknown írta...

Nagyon-nagyon szép lett ez a kis neszesszer is! Nekem azt sugallja: továbbgondoltad Anita blúzát :) Ráadásul az én színeimben :DDD A végén, kénytelen leszek megtanulni varrni is...

Colette írta...

Örülök, ha inspirálók a képek... azt szerettem volna továbbadni velük, amit kaptam másoktól:-)

Rendszeres olvasók

Számláló