2009. november 21., szombat

Szombati piac



A héten ki-ki maradoztam a zöldség-gyümölcs gyárból. Nem volt tojásom se, amiből a tükörtojást elkészíthettem volna:-)))
Pénteken bejött ez a szürkés, ködös idő. Délutánra  semmi különös program, mint a néhány bejegyzéssel ezelőtt említett tűz táplálása és őrzése:-))) Egy gyors elővarrás ( varrógépen), a tömés és a kézi öltögetés már  családi körben, a tűz mellett. Jót szórakoztunk, a végén már tojással dobáltuk egymást:-))) Természetesen hideg vacsora következett utána, meleg teával:-)))


És akkor volt már tököm, zöld- és piros paradicsomom, gombám és répáim...
... most pedig készült tojás ( harmadszorra összejött), paprika, kukorica és egy  pár szem krumpli.
Ezek a neylon titokzoknik sosem voltak a lábamon. Csoda, hogy találtam itthon ilyet, mert nem vagyok egy harisnyás típus. Kicsit megkotorva a fiók mélyét, előjöttek egy zacskóból, ami még ki sem volt bontva.
Felpróbálva a lábamra, éppen csak a lábam ujjait fedte ??!! ... ezt hívják titokzokninak??!! Krumplinak viszont éppen tökéletes, a méretét tekintve is:-)))

Van a képen még valami, amit önszorgalomból varrtam, vagyis még az alma levelének készítésekor készültek nem filc levelek, ezek vártak újrahasznosításra. Na mi lett belőlük???

Sikerült megfertőznőm másokat is a gyümölcs-zöldség gyártással, mert az óviba a jövő év elején havonta egyszer összejövünk majd az anyukákkal öltögetni, hogy a gyerekek konyháját ellássuk alapanyagokkal:-)))

Posted by Picasa

9 megjegyzés:

KisMesterek írta...

Nagyon szorgalmas vagy! A túlóra műszakban elszámolt darabod a borsó, nemdebár?

Silerika írta...

Fantasztikus micsoda zöldség piac van itt! :o)

Zelnice írta...

Borsó!
A következő ez lesz, hátradőlhetsz a székben :-)

Judit írta...

Ez fantasztikus!!!!

Szentpyr írta...

rajongója vagyok a piacodnak!!!!!

Vacskamati írta...

Kicsiben nézve még azt is elhittem volna, hogy igaziak! Nagyon ínycsiklandozó minden!! :D (Mehetek zöld golyócskákat keresni.. :o)

martilein írta...

Csodálatos ez a sok csábító zöldség! Az én zöldségtálam még várat magára, de az biztos, hogy én is meg fogom csinálni őket :-))

Bernadette írta...

Hű, de irigy vagyok. Persze csak a szó legnemesebb értelmébe. Nagyon klasszak. Még egyig se jutottam. De ami késik.....

Colette írta...

Köszi lányok, igazából ettől élmény a blogolás, hogy hatására olyan dolgokat is megvalósítok, amit ki nem néztem volna magamból:-))) Ez a zöldség-gyümölcs varrás abszolút ilyen!

Rendszeres olvasók

Számláló