2009. november 11., szerda

Paradicsom és gomba

Vettem ma a fiúknak három Kinder tojást, mert a varrt tojásom másodszorra sem sikerült:((( Azt gondoltam, hogy majd a műanyag belsejét vonom be hurkolt anyaggal és abból lesznek a tojásaim. Aztán nem tetszett a formájuk, mert egy cseppet sem tojás alakúak. Viszont megoldották a gomba szárának a kérdését. Alul az összehúzás nem sikeredett valami csodásra, így utólag filckorongokkal megtalpaltam őket. Az egyik gombakalap tükörbársonyból, a másik kordbársonyból készült.
Egy kérdés, a zöldségüzemi munkásokhoz: Ti milyen méretben készítitek el, ezeket a textil zöldségeket -gyümölcsöket, mert én próbálom őket 1:1 méretarányban, vagy kisebbeknek kéne lenniük, hogy a gyerekek léptékhez  igazodjanak??? Most látom, hogy a gomba egy kicsit túlontúl is nagy lett, a paradicsomokhoz képest!
És még egy ötlet. Ha valakinek egy forma nem áll a kezére, mint jelen esetben nekem a TOJÁS, akkor lehet szó cserekereskedelemről??? Például három tojásért, adok egy tököt, de biztosan meg tudunk állapodni:-)))



Megyek vacsorát főzni, mert tegnap apa még poénra vette, mikor ezeket tettem a tányérjára, de másodszorra már nem hiszem, hogy örülne a hideg vacsorának:-)))

Posted by Picasa

7 megjegyzés:

KisMesterek írta...

Én kisebbre készítem őket, úgy nagyjából 3/4-re. De hát a valóságban is olyan nagy az eltérés... Én a tojás feladatnál cseleztem egy kicsit :-)

Náncsi írta...

Ez mekkora poén.. én először csak a képet láttam, aztán olvastam a bejegyzést.-. simán igazinak hittem a gombát:)

Csilla írta...

Nálam a tök sokkal kisebb mint a valóságban, a paradicsomok kb reálisak meg a répák is, az eprek picit a nagyobbra sikeredtek de azért még reláisnak tünnek a gombák a véglegesek szintén elég reális méretűek, az elsőkkel ellentétben amik óriásiak lettek. Tojást én tükörtojásnak készítettem, de még mielőtt ez letvolna a feladvány.

Colette írta...

Ez a tükörtojás jó poén, láttam is már valahol:-)))
De ha szeretnék egész tojást is, vagyis hát nem én, a gyerek:-)))

Csilla, megnéztem a te zöldségeidet, nagyon guszták, és akkor a méretek miatt megnyugodtam:-)))

Abile írta...

Én is egy kicsit kisebbre készítettem őket... Talán a gomba az egyedüli, ami akkora, mint a valóságban! Ez a cserekereskedelem jó ötlet :o)), mert nekem a tökeim nem lettek igazán tökösek! :o)

Zelnice írta...

A tojás rajtam is kifogott. Nem lett igazán szép,de Gerda felismerte, és akkor már jó :-)
Mi az hogy 1:1? A minap kaptam akkora almát, mint egy kisebb paradicsom, és vannak akkora parik ,mint egy nagy alma :-)
Nálam 2 szempont van: maradékokat használok, csak azért nem szabok bele egy szép nagy darab anyagba, hogy kicsit nagyobb legyen az a valami,illetve adott a kosarunk mérete, ezt szeretném megtölteni, de azt sem szeretném, ha nem férne el benne.

Colette írta...

Violini: nálam csak maradék anyag van:-)))... de az jelentős mennyiség!!!
A méret pedig igazából költői kérdés volt, de azért köszi a kielégítő választ. Hasonlóan gondoltam, csak kiváncsi voltam a véleményetekre!

Rendszeres olvasók

Számláló