2009. november 10., kedd

...lehet ennek ellenállni:-)))

Mikor a legtöbb lenne a munka, karácsonyi hajtás, rendelés dömping -hozzáteszem, nem érzek belőle semmit-, akkor jön egy zöldségüzemi felhívás... lehet ennek ellenállni:-)))
ITT olvashatsz a részletekről.
Valamelyikőtök azt írta, hogy ez az év legislegjobb játéka... maximálisan osztom a véleményt:-)))

Az első gondolatom az volt, hogy bekapcsolódok sutyiba, és majd éjszakánként megvarrogatom a feladványt és egy pompás  ajándék  áll belőle össze karácsonyig, egy kosár zöldség-gyümölcs??!!Aztán rájöttem, hogy amiatt könnyen kútba eshet a dolog, mert korán fekvő, korán kelő vagyok, reggel pedig nem igazán ilyen dolgokkal foglalom el magam, ez inkább egy pihi vagy kikapcsolódás az egyéb varrnivalók mellett. Maradnak a délutánok, amikor játék közben anya egy kicsit öltöget és zöldségek-gyümölcsök születnek a keze között.
Ma indult  be a kishangya... háromig szoktam dolgozgatni, de ma már kettőkor kiesett minden a kezemből. Gyorsan félredobtam a kötelezőségeket és zöldséggyártásba kezdtem:-)))
 -Legalább legyenek kiszabva,mire Misivel hazajövünk az oviból.
 Így aztán a tervezett brokkoli krémleves főzése helyett répagyártás indult, a mosogatás elmaradt, a vasalatlan ruhák pedig tovább tornyosulnak, de zöldségileg majdnem sikerült felzárkóztatni magam:-)))
A gomba maradt el, valószínű, mert egyébként nem kultiváljuk, meg a tojás, ami megzápult, és kidobtam a kukába:-)))( magyarán elsőre nem sikerült) Egyébként is: se nem zöldség, se nem gyümölcs!!!
És az én kis Hugh Fearnley-Whittingstall-om, aki falja a bohókás külsejű, szemüveges televíziós szakács történeteit, szemlátomást nagyon díjazta ezt a zöldségüzemi munkát, még ha egyelőre inkább csak figyelte a varrás menetét. Ha valaki nem tudja, hogy ki is az a H.F.W.  nevű fiatalember, annak mindenképpen ajánlom megtekintésre "River Cottage" vagy "Kapa, kasza, fakanál" néven futó szakácsfilmek egyik epizódját.
 ( Spektrum tv-n ment valamikor, nekünk DVD-n vannak meg.)



Folyt. köv... ha nem megy a munka, megyek a zöldségüzemi mellékállásba!!!

Posted by Picasa

8 megjegyzés:

Silerika írta...

Nagyon gusztusosak lettek! :o)

Barbi írta...

Hihi! Nagyon jók lettek! Hugh-t mi is szoktuk nézni! De szeretnék úgy élni! :D

Abile írta...

Dejóóók lettek... Én is épp tegnap kezdtem hozzá a gyártásukhoz... Annyira jó játszani a készítésükkel! :o)

Bea írta...

Nagyon édes ez a kisfiú is. :)

colette írta...

Köszi, lányok... ha van a csládba kinek, akkor varrjátok meg őket!!!
Ha nagyon belejövök, akkor az ovinak is varrok ( Jézuska ajándékba:-)))
Bea: olyan édes, mint az anyja. heheheeeeeee:-)))

krisztallit írta...

Nem, nem lehet, én sem tudtam :-) A gyökér zöldjeid nagyok klasszak!!
(Az ellenőrző szavam retek:-)))

Colette írta...

Krisztallit, a zöldjét úgy készítettem, hogy egy csomó cérnát letekertem és ezt a kuszaságot steppeltem fel a filc alapra:-)))

Bernadette írta...

Nagyon király kis zőccsik lettek :-).

Rendszeres olvasók

Számláló