2009. szeptember 16., szerda

Optimum táska

Elég racionális címet adtam neki?! Éppen azért, mert a fedelek elkészítése után rájöttem, hogy mégsem olyan táskákat fogok belőlük készíteni, mint amit elterveztem. A racionalitás nem jellemző rám alkotó munka közben, inkább az érzéseimre szoktam hallgatni. Most mégis egy fehér papírlapot vettem elő és arra írtam össze egy optimális táska jellemzőit. Persze ez is egy marhaság, mert mindenkinek más az optimum, de hátha mégis sikerült:-)))
1. Egyszerű, tiszta forma - jó sokat hajtogattam a papírt, mire úgy éreztem, hogy jók az arányok. Kicsit trapéz az alakja, egy 8 cm széles talpon áll, 30x35 cm -es a befoglaló forma. Se nem kicsi, se nem nagy - egyszóval optimális.
2. Természetes, mosható alapanyag - ez kipipálva, mert a kordbársonyra mindkét kritérium teljesül.
3. Évszaknak megfelelő tónus, színvilág - talán teljesült.
4. Masszív, srapabíró kivitel - három rétegű a táska test, a külső kord réteg vatelinra steppelve, olyan mint egy páncél:-))) Szerintem bármely bőrtáskával felveszi a versenyt.
5. Táska záródása cipzárral - nálam ez alap, igaz mostanság néha megfogyatkozott készleteim miatt, vagy sietségből mágneszárral helyettesítettem, de szerintem nem az igazi:(((
6. A táska hangulatához igazodó bélés, a belső oldalon egy v. két osztatú zsebbel - no szerintem, ez is alap.
7. Állítható pánt, a táska anyagából - ez nem jellemző rám, külön kérésre  szoktam csak elkészíteni. Fontosnak tartom, de mivel a sportos, modern táskák ismertető jele, ezért a táskáim stílusával nehezen fér össze.
Most is jó nagy köröket futottam, mire megfelelő méretű antikolt réz kellékeket találtam hozzá, mivel a nikkel a keresettebb és mindenhol azt lehet csak kapni.
8. A kevesebb, néha több - mondás betartása a diszítettségben. Húúúúú, ez talán a legnehezebb. Látom sokatoknál, hogy játszi könnyedséggel betartjátok, de nekem ez nagyon kemény szabály, pedig tudom, hogy igaz. Mindig máshol húzom meg az elég mércéjét, de ott ahol másnak már három táskára is sok:-)))
9. Különleges, bizarr, nem szokványos, nem unalmas színvilág - ezt majd eldöntitek helyettem, hogy összejött-e vagy sem??!!


Hamarosan kapható a Meska boltom-ban.

Ezeket a fonalakat ma vettem, de nem kötni és horgolni fogok belőle:-)))

Posted by Picasa

22 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

Colette!

Képzeld, kicsiben úgy olvastam, hogy ÓPIUM táska :))))

még jó, hogy nem az :)))))


Nagyon kíváncsivá tettél, hogy mit fogsz kezdenei a fonalakkal.

Barbi írta...

Nagyon szép lett! Szerintem minden kritériumnak megfelel! Bár én a színeket nem nevezném bizarrnak, teljesen harmónikus! :D
Mi lesz a fonalakból? :D

atira írta...

Colette. Nagyon szép a táska. Nekem sok felesleges cipzáram van, anyagom viszont kevés. Volna kedved cserélni?

Erika írta...

Az én drága férjem is ópiumnak olvasta... és nagyon tetszik neki, csodaszépnek találja. Én is... Állítható pánthoz most fedeztem fel a fa függönykarikákat...:) csak mert szereted a természetest. De vannak fémből is!

Bea írta...

Colette, drága a táska nagyon szép és egyáltalán nem bizarr a színösszeállítás!
A háttérdekoráció még méteráru-formában létezik??? Vagy már elkészült a blúzod belőle?:))))

Edige írta...

Nagyon szép az órium-táska... Szerintem ez már rajta marad... Olyan jót nevettem rajta!

Colette írta...

Vanessza: fantázianévnek miért ne:-)))
A fonallal csak mérnöki vonalas terveim vannak, tudod a vonalzóim rabságába estem! Szerintem Te izgalmasabb dolgokat művelnél velük:-)))

Barbi: a fonal majd kialakul!
Ne mondjad, hogy a barna -kék kombináció egy hétköznapi eset. Én még abban nőttem fel, hogy kék a barnához nem illik, de nem tudták belémverni:-)))

atira: írj mailt, hogy pontosan mire gondolsz:-)))

Kiseri: köszi Neked és a férjednek is. Különben nem csodálom, hogy megfogta, mert ha a fedélen nem tulipánok kanyarognának, hanem egy végtelen csomó, akkor férfitáskának is elmenne!

Bea: az ott a háttérben a blúz, de még egyszer sem volt rajtam:(((

Edige: együtt mulattunk ma este:-)))

Dora írta...

Én pont ezt akartam irni hogy nagyon találó a barna-kék egymással! Én nem tudtam, hogy azok nem mennek egymáshoz, úgyhogy nekem alapból tetszett :-D

F.Gina írta...

Nagyon jók a színei így együtt, és praktikusnak tűnik. Nekem "ópium" a külső zseb is, ha másként nem, akkor a hátuljára stircelve. Még Pesten is macerás a jó fémkellék beszerzése, sajnos :((

atira írta...

Colette, kérnék egy email címet.Az enyém atira75@ citromail.hu. /a 75 után az a @ ,lenne a kukac/ valamiért így nyomja a gépem. Köszönöm.

Colette írta...

Dora: tuti, hogy fiatalabb vagy nálam:-)))

F.Gina: Igen, a zsebbel igazad van, mivel még csak terv, erre a táskára nem került, így nem lett belőle xxx??? pont.

hildiko írta...

Colette, ez nagyon szép lett!!!
Nekem sok cipzáram van, és barna pamut csipkém. Úgy látom, most sok barnával dolgozol. Szívesen cserélnék is veled.
Ide is írhatsz:
hildiko74@gmail.com

Üdv: Ildikó

orsolya vanessza kiss írta...

Nem azért, de szerintem a BARNA pontosan az a szín, amit mindennel remekül lehet társítani... minden színnel... és éppen ezért is a személyes kedvencem :)

Ibcsy írta...

Nagyon szép lett a táska. Szeretem a tulipánokat, és a kék szín szép a barnával.

Cila Zzy írta...

Colette! Igen, szerintem a legtöbb nő ezeket a kritériumokat tartja szem előtt. Szép ez a táskád is -mint mindig:-) - és tényleg optimum:-) (A fiad mondhatja rád: ő az én opti-mum! (She is my opti-mum:-D)

Dora írta...

Igen, Colette, 7 év van köztünk :) Ezek szerint ez már számit a szinekben :)

Barbi írta...

Hát, Colette, pedig nekem a barna kékkel teljesen jó! :D Lehet, hogy én vagyok furi! Bár az én ízlésem (színek terén) a főiskolán igen széles lett akvarellfestés közben! :D Nem félek egymás mellett furának tűnő színeket párosítani! :D

Abile írta...

A táska gyönyörűűű!
Én 2 napja vettem nagyon érdekes fonalakat, hogy majd "kanyargósan" :o) felvarrom valamire... Lehet, hogy Te is hasonló dologra készülsz??

Colette írta...

Akkor hát leszögezhetjük, hogy manapság a barna a kékkel akár szépnek is mondható!
Ez az opti-mum nagyon tetszik, meg az Ópium is:-))) Micsoda jó dolgok születtek ebből a racionális kifejezésből:-)))

Colette írta...

Abile, drága: Fogalmam sincs, hogy mire készülök belőle. Egész nap kint volt az asztal sarkán, szem előtt, de nem került rá sor:(((

Manyesz írta...

Mikor lesz már a táska látható a MESKÁn,vagy bárhol? Minden este megnézem hátha. Nagyon fáj rá a fogam!

Colette írta...

Kedves Manyesz, a táska a blogbejegyzést követő egy órán belül elkelt:-))) A blogom oldalsávjában találsz mail címet, oda bármikor írhatsz, ha szeretnél egy hasonlót!!!
Üdv.: Colette

Rendszeres olvasók

Számláló