2009. február 12., csütörtök

2 rész kék + 1 rész piros

Már javában benne járunk a vízöntő havában. A bak tiszta kékjétől elindultunk a bika tiszta piros színéig. Három szintet kell közben bejárnunk, ezek közül az első a vízöntő. 2 rész kék + 1 rész piros festéket összekeverve kapjuk a hozzátartozó színünket a kékeslilát. Nyugalmat árasztó szín, ahogy a levendulamezők is puszta látványukkal nyugtatják az érzékeinket.

Az 1 rész pirosról eszembe jut: 
"lassan éledni kezd a természet. A vizek és a fák fölébrednek. A nap egyre magasabban jár, melegét egyre jobban érezzük. VINCE napjával az újulás győz a sötét erői fölött. " PÁL FORDULÁSÁVAL" visszafordíthatatlanul megkezdődik az újulás. GYERTYASZENTELŐ BOLDOGASSZONY napján fölébred a föld, szuszogni, lélegezni kezd. Bár a hideg még általában nem nagyon adja meg magát, gyakran vissza-vissza tér, s kemény fagyokat hoz. Ilyenkor a fagy és az enyhébb időjárás szinte naponta váltják egymást." / Czárán Eszter: Világnak virága /
Egyértelmű jeleit érezzük annak, hogy közeleg az újjászületés. Ezt fejezi ki a színváltás is, ahogy a kékhez egy kis pirosat hozzáadva , a hűs nyugalom mellett ott lobog a tűz apró lángocskája. 

A természet virágait hívtam segítségül, hogy  kékeslila hangulatot teremtsek.





Szokásunkhoz híven, egy kedves blogos barátnőt szeretnék megkérni arra, hogy írjon nekünk az aktuális színről a KÉKESLILÁról.
  Kedves  HEra , mesélj valamit nekünk, milyen a viszonyod a kékeslila színnel!!!
A kérést persze kiterjeszthetjük, minden vízöntő szülöttre, aki kedvet érez hozzá, hogy megossza velünk a kékeslila  vonzalmát.  Írjatok bátran, mindannyian gazdagabbak leszünk tőle!!!

3 megjegyzés:

HEra írta...

Köszönöm a megkeresést!
A kékeslila valóban a kedvenc színem.
Az éjszaka és hajnal határa, mindig kedvenc festőm Csontváry Kosztka Tivadar gyönyörűséges képei jutnak eszembe.
A Jupiter-templom romjai Athénban 1904; A taorminai görög színház romjai 1905; Sétakocsizás újholdnál Athénben 1904; Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban 1907; Sétalovaglás a tengerparton 1909; festett képein tökéletesen megfestett, ámulatba ejtő hajnal lilák. http://www.hung-art.hu/frames.html?/magyar/c/csontvar/muvek/ ezen a linken tudjátok megnézni őket.
Én a textilfestésnél mindig használom a lilát, árnyéknak. Nekem ez a szín az árnyék, nem a fekete. Mindig és mindenhol ott van, ölel, véd, óv. Hiszen Nagyboldogasszonyunk színe.
Még nem is említettem, az ehhez kapcsolódó ásványt, az Ametisztet, a virágot a Levendulát, melynek tisztító hatása van. Mind a lelket erősítik. Benne a tiszta megbízhatóságot szimbolizáló kék, a szerelmes, tüzes vörös. Igazi női szín, ha a napszakokat nézzük, én a hajnalt említettem, de az éjszaka a női oldal.
Amikor kicsik voltak a gyerekeink, zaklatott voltam, mindig azt mondták anya rajzolunk neked valami lilát... elgondolgodtató! :)
Minden nőnek ajánlom a lilaszínt próbálja ki ha nőiességét akarja hangsúlyozni, az árnyalat nem számít, mindenki megtalálhatja a neki valót!
Hirtelen ezek jutottak eszembe a kedveslilámról... :)

Abile írta...

Amikor nagyfiamat hordtam még a szívem alatt, nagyon szerettem a lila színt. Csak akkor... és azóta sem volt rajtam lila ruha :o) Nagyon érdekes a színekhez való vonzódásunk!

Szilvi írta...

Én is imádom a kékeslila színt, egyik kedvenc virágom a levendula.
Szeretnék egyszer eljutni Provance-ba , a híres levendulamezőket látni, csodás illatok, napfény , nyugalom.Remélem megadatik!
Érdekes, ruhában viszont egyáltalán nem tudom elképzelni magamon Talán ha valami kockás lenne.

Rendszeres olvasók

Számláló