2008. november 14., péntek

Nem esik messze az alma a fájától

Tegnap legnagyobb fiam nagy meglepetést okozott. Már egy hete duruzsolja, hogy : "anya, szeretnék egy boltot a MESKA-n", de nem vettem komolyan. Kamaszos fellángolás, majd elmúlik. Kérdeztem tőle mit szeretne eladni. Azt válaszolta, hogy az anyagjaimat:)))
Most lehet, hogy mosolyogtok, de én tudtam mire gondol. Nagyobb vásárokra, szoktam készíteni anyagvágatokból összegurgatott kis csomagokat, foltos vevők részére. Külföldi vásárokra is szoktunk ilyeneket csinálni, és Bálint ennek a készítésében, anyagok bevasalásában mindig szívesen részt vett. Szóval rögtön tudtam, hogy erre gondol.
Miért ne, gondoljuk át.-mondtam neki. S mutattam neki néhány trükkös csomagolást. Aztán el kellett mennünk Misivel a leendő óvodába Márton napi lámpáskészítésre, és mire hazaértem, toronyban álltak a bevasalt anyagdarabok. Dolgozott a fiú rendesen, s már a bolt nevét is kitalálta.
Nem értek teljesen egyet a bolt gondolatával, de ha ez motiválja lehet, hogy belemegyek. Ő egy tüzes temperamentumú kamasz, és jobb ha anyagokat hajtogat ( még ha csak karácsonyig csinálja), mint az utcát rója a haverjaival. Lehet, hogy nem írtam, de 14 éves lesz.
Mit tennétek a helyemben???

Fenyődíszek foltosoknak, ha kedved szottyan varrni valamit, akkor szétbontva a csillagot 8 db 12x12 cm es anyag boldog tulajdonosa lehetsz.



A természetesség kedvelőinek. ( tanult a gyerek az anyjától:)))


16 megjegyzés:

Bea írta...

Szerintem a lehető legjobb dolgot csinálja, én támogatnám. Amúgy a 15 év, a gimnázium első éve lesz az igazán próbatétel, hogy merre fordul majd a fiú.

Bea írta...

Büszke lehetsz rá!Én azt hiszem támogatnám az ötletet,tényleg sokkal jobb, mintha csavarogna.:o)Az enyém 15 és fél, és szerencsére nem az a csavargós fajta (remélem így is marad).De ugye egy anya mindig csak aggódik....

zazálea írta...

Támogatnám!! És én lennék az első vásárlója... :):)

bruercsi írta...

Ez szuper dolog! Hajrá! Mi lesz a "bolt" neve? És hogyé adja a csomagokat?

idi írta...

Jó ötlet.Én meg a második.

Barbi írta...

Én is támogatnám! Igazán ritka, hogy 14 éves korában tudja az ember, hogy mit szeretne csinálni, még ha az nem is a végleges életcélja. Tuti vennék is tőle!

N.Zsuzsi írta...

Büszke lehetsz a fiadra :)

Elizanikó írta...

Én is támogatnám.
Mi az oka, hogy kétségeid vannak? Persze csak ha publikus. Arra gondoltam, hátha valamire nem gondoltam.
Az én lányom szokott ezt-azt vállalni kisebb dolgokat. Úgy gondolom, hogy hagy tanulja meg, hogy mi az, megdolgozni valamiért. Az én Meskámra feltettem a mobilékszereit is.

Edige írta...

Szerintem, mostanra már Te is kitaláltad a megoldást... Biztosan segített ez a sok kedves hozzászólás is. Mindenképpen értesíts, ha megnyitottatok! :-)

Julcsi írta...

Ugyanazt mondanám, mint az előttemszólóak.
És úgy látom, már a vevőköre is kialakult:-))

lomaquilt írta...

Csak gratulalhatsz neki! En is vevo lennek, nosza rajta. Otleteim is vannak!

Abile írta...

Csak legyen elég ideje a TANULÁS mellett a Fiatalembernek, hogy ezt a sok-sok igényt itt mind kielégítse, mert én is szeretnék kapni ezekből a csodaklassz és hasznos "díszekből". :o) Az ötlet pedig egyszerűen szuper!

Kata írta...

Kedves Colette!
A többiek már elmondták, amit el kellett.
Azt hiszem, hogy én a helyedben büszkén állnék mögötte és maximálisan támogatnám!
Gratulálok a fiadhoz, igazán nagyszerű srác lehet!
Boltnyitásra fel! :o)

Sok lelkes vásárlót kívánok nektek!
Kata

Colette írta...

Nagyon hálás vagyok nektek, hogy hozzászóltatok és bíztattok.

Kétségeim:
Nálunk nem jöhetett szóba, hogy a Colette boltba csinálja, mert ő szeretné a feltöltést, a fotókat, mindent gondozni, és azt azért nem engeden meg, hogy az én boltomban tevékenykedjen.
A külön bolttól pedig féltem egy kicsit, mert még nem tudja, ha valóban vesznek, akkor mennyi adminisztrációval jár, én már tudom, mert hála isten vannak vevőim.
Egyszerűen nem szeretném, ha az én nyakamba szakadna ez a része a dolognak.
Különben nagyon örülök az ötletének és minden erőmmel támogatom.
Ha az apja is áldását adja a dologhoz, akkor a hétvégén megnyitja, de majd megírom a blogban.
A bolt neve PEPITA lesz, mivel túlsúlyban lesznek a kockás anyagok, de lesz más is( vásznak, kordok, stb.)

Hunszil írta...

Úgy látom igen leleményes fiad van buzzog benne a "kereskedő véna ":)
Én is támogatnám, mert úgyebár ritka ha egy fiú efféle dolgokkal foglalkozik.... ( nekem kettő van 14-16 évesek)és még igazán nem tudják mifele tendáljanak.
Büszke lehetsz rá, és én hagynám csinálja egyedül, esetleg támogatnám ha kell tanácsokkal....
És tényleg sok sikert a boltnyitáshoz...:)

martimez írta...

Örülhetsz neki,nagyon rendes gyerek,gratulálok!

Rendszeres olvasók

Számláló