2008. november 9., vasárnap

Kreációk gombokból

Már vagy tíz éve kaptam egyszer dekoratőr- textiles barátnőmtől egy koszorút, ami gombokkal volt teleragasztva. Óriási ötletnek tartottam, ráadásul fantasztikusan stílusosnak találtam egy varróműhely bejárati ajtajára akasztva. Aztán teltek az évek, és most, hogy blogozni kezdtem, gondoltam készítek egy picurkát, hogy ti is ihletett merítsetek.
Aztán mindig csak elmaradt, de adventig biztosan elkészült volna. Ma délelőtt -mint már nagyon sokszor -, szembesültem a ténnyel, hogy NINCS ÚJ A NAP ALATT.
Az ETSY-n van több készítő is aki gombokkal operál, és találam egy olyat is, aki karácsonyi díszeket: gömböt, koszorút, csillagot álmodott meg ezzel a technikával. Ahogy én látom, ezeket színesfejű gombostűkkel tűzte, talán hungarocell alapra??? Ha valaki többet tud a technikájáról, vagy már készített hasonlót, jelezze!
Az tetszik benne, hogy gyerekekkel is lehet csinálni, persze kisebb dolgokat. Ami talán a hátránya, hogy nem egy túl olcsó megoldás, mivel a gombok nagyon drágán kaphatók.
A képeken látható termékét megtaláljátok az ETSY-n, Really BadKitty nevű boltban.

A képek alá betettem a linket is.



10 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Colette!Üdvözöllek így ismeretlenül is az éteren át.Nagyon szép munkáid vannak, minden nap megcsodálom többször is, ha tehetem. Az utolsó gombos koszorú bejegyzésedhez kapcsolódva.....ragasztópisztollyal is lehet rögzíteni a gombokat.Azután varródoboz, papírdoboz, képkeret, sőt táskára varrva érdekes ékszergombok különböző nagyságban is felvarrhatóak. Hungarocell gömb pedig flitter, gombostűvel egy szem gyönggyel odaerősítve is szép.Arra kell ügyelni, hogy pici azaz rövid gombostűt kell használni. Hírtelen ennyi jutott eszembe.További száp napot és alkotókedvet kívánok. Üdvözlettel :Bali Jánosné-zibi Tolnáról

Monika írta...

Eszméletlen jó! Imádom a gombokat!
Colette: ha van felétek textilkutató(turka) ,ott érdemes a gombok miatt venni ruhákat.
Én sokszor csak a gombok miatt veszek meg valamit,mert tudom milyen drágák a gombok.

Monika írta...

Nagyon köszönöm a linket!!!!!

agibo írta...

Rengeteg, régi ruhákról levagdosott gombom volt nekem is. Nyaranta alkotótáborba szoktam menni gyerekekkel, s egyik évben elvittem. Fantasztikus kreativitással használták fel őket. Sok felgombozott póló, tornacipő, mobiltartó, egyéb született.

Colette írta...

Nagyon köszönöm a részletes leírást, ha nekiállnék ragasztópisztollyal csinálnám, bár a gombostű lehet, hogy tisztább munka.

Elizanikó írta...

Szia !
Látom nem csak én vagyok gombmániás.
Imádom a gombokat. A flickr-en is van sok jó gombos ötlet:
http://www.flickr.com/photos/9101911@N06/

és itt:
http://www.flickr.com/photos/9101911@N06/sets/72157601813291122/

Hungarocellre én flittert+gyöngyöt tűztem fel gombostűvel.

http://elizaniko.gportal.hu/picview.php?prt=133994&gid=478855&index=9

Eléggé mazohistának kell hozzá lenni, mert az ujjam végén már kiserkent a vér mire végeztem. Nem birok gyűszűvel megbarátkozni.

Barbi írta...

Micsoda díszek! Nagyon jó ötlet!

babobead írta...

Colette, gyönyörűek a munkáid, én is gyakran gyönyörködöm bennük. Én is tűztem már gombostűvel, de igen nehéz díszek lettek a sok fém gombostűtől. Egyszer csináltam olyat (gömbnél működik)hogy előre felfűztem szembefűzéssel (2szállal) a flittereket és utána ragasztóztam, betekertem a hungarocellt, így pillekönnyű maradt.

kastanie írta...

Praktikában volt egy ötlet, só-liszt gyurmából készíteni gombokat, kis korongok két-négy lyukkal, azokat kisütni, lakkozni, vagy előtte festeni, és felhasználni. Mi doboz tetejét és képkeretet díszítettünk vele.
Van az a kisüthető gyurma, mi azokból is csináltunk már nagyon jó gombokat.

Miss Scotty írta...

Szia Colett!

Megnéztem a Dallasban élő kreatív hölgy profilját. Ami azt illeti, nem írt valami sokat magáról. Szerintem, te szebbeket tudnál csinálni, mint ő. Én is a ragasztópisztolyt javaslom, ahogyan az előttem szólók.
Anno én is a turikban szereztem be a különleges gombjaimat. :)
Üdv. Scotty

Rendszeres olvasók

Számláló