2009. október 18., vasárnap

Újabb blokkok érkeztek!




Tegnap este Méhike csengetett és meghozott egy takarószeletet.
Nagy örömmel csomagoltam ki... aztán jött a meglepetés, hogy a blokkok méretben 14.5-15.5 cm-en belül váltakoznak, így helyenként az összeállításuk nehézkes vagy lehetetlen:(((
Sok okos mondást hallottam gyerekkoromban, de ezt is sikerült jól megtanulnom, miszerint : NINCS LEHETETLEN, CSAK TEHETETLEN!!!

Így aztán egy kis korrekcióba és kozmetikázásba kezdtem. Mutatom az eredményét. A levont tapasztalatom - de lehet, hogy már későn szólok-,  hogy ha eltérő méretű blokkal találkoztok, ami sehogy sem illeszkedik a többi közé, azt kérlek ne varrjátok bele, vagy csak egyszerűen ne a soron következő helyre. Tudjátok, már sokszor mondtam, hogy szabályok azért vannak, hogy fütyüljünk rájuk. Ez az összeállítás is kíván némi kreativitást és megoldóképességet! Végül úgy sikerült megcsinálnom, hogy egy sorba választottam egy szabványos méretű blokkot meg egy kisebbet és egy nagyobbat. A két eltérés éppen kiegyenlítette egymást. A rácsok elcsúsznak egy picit  egymástól, de az nem olyan szembeötlő, mint mikor hullámzik az egész, mint a Balaton, mert össze van erőltetve.

Van néhány blokk, ami további kozmetikázásra szorul, meg várja a megfelelő helyet, ahol majd illeszkedni tud a többihez. Most többnyire kisebbek maradtak ki, de remélem jönnek majd még nagyobbak, amelyekkel majd szoros barátságba tudnak lépni:-)))

Így aztán továbbra is HAJRÁ!!! F.Gináéknak köszönök mindent,  a szorgos öltögetést. A csoportjukból csak Cherrytől nem érkezett csak meg a szeletkéje, így őt kérem,  ha olvassa ezt a bejegyzést, akkor jelentkezzen!



7 megjegyzés:

lomaquilt írta...

Igazad van, hogy a hullámzást igy tudtad megszüntetni, de mi szerettük volna ami megvolt összevarrni. Sokáig gondolkodtunk mig ez a variáció kijött. Azzal egyetértünk, hogy a két sort összevarrva hullámzást kaptunk. Nehéz volt azért is, mivel amikor összejöttünk akkor láttuk a nyolc blokkot együtt. (ill. egy valaki két blokkot varrt, de az egyiket nem akartuk beletenni) Sajnos a méretek eltérőségére is csak a találkozón derült fény. Ebben az esetben egyenként kellett volna elküldeni, de azt nem akartuk. Köszönjük, hogy ha fejtéssel és plusz munkával, de sikerült megoldani és köszönjük fáradozásodat.

Barbi írta...

De jó így látni! :D És tényleg rajtahagytad az idézetet! :D :D :D

Cila Zzy írta...

Jaj, de izgi! edig nagyon szépen alakul. A mi csoportunk is jelentem, hogy szépen halad:-)

Colette írta...

lomaquilt: itt csak én köszöngethetek Nektek... én csak annyit szeretnék, hogy a végeredmény szép legyen:-)))

Barbi: nincs szívem levágni:-)))

Ducika Ducila: nálatok nem jelentkezett méretbéli probléma a blokkok között?

Cila Zzy írta...

Kedves Colette! Mi egyesével adjuk tovább, a nagy (földrajzi)távolságok miatt. Sajnos úgy alakult, hogy sehogy sem tudtunk kitalálni egy jó időpontot sem a találkozásra. De majd a következőnél:-)
A válaszom: Mindenki ügyeskedik egyesével, hogy jó legyen:-)

F.Gina írta...

Hát igen, így sokkal jobb, de sajnos nálunk csak pár darab volt. Örülök, hogy megoldódott, remélem, Cherry is előkerül, sajnos nekem nem válaszolt az emailemre.
Látszik, hogy még sok munkád lesz vele :))

Zsófi írta...

A 2009/márciusi Quiltmaker-ben van erre egy jobb megoldás.A free-peacingről van egy jó kis összeállítás (házikó varrás), és ebben plusz sorok, darabok bevarrásával oldják meg az eltérő méreteket (ami a free-peacing lényege).
Ha szükséges, beszkennelem és elküldöm.

Rendszeres olvasók

Számláló