2009. augusztus 17., hétfő

Barátság takaró


A szülinapi party után leültem este a géphez és beleolvasgattam az egy év alatt összehozott szöveghalmazba. Helyenként kicsit kritikus voltam magammal szemben, de adjuk meg az esélyt, hogy lesz ez még jobb is:-)))

Mit találtam benne???

Játékos kedvet, kreatív munkát, lazítást, elmélyülést, terápiát, örömszerzést magunknak és másoknak egyaránt, tanulást, önképzést, barátokat, rokonlelkeket, hasonló gondolkodású embereket, közösséget... jó érzéssel töltött el. Nap mint nap megosztjuk ebben a közösségben a gondolatainkat, legújabb ötleteinket, boldogulásunk történetét.

A játék, amit már rég dédelgetek magamban : ADJ EGY KIS DARABKÁT MAGADBÓL A KÖZÖSBE!!! Tudom, már megint alkotásra buzdítalak, de hidd el a célért megéri.

A játék lényege, hogy készíts egy 15x15 cm-es, hátlappal ellátott textil darabkát.

Mi legyen a textilen?

Bármi, ami úgy érzed téged jellemez. Lehet az egy kedvenc motívumod vagy ami most éppen kikívánkozik belőled. ( Láthatod, hogy nálam a lógóm tervezése van most terítéken, ezért annak egy variációja került megörökítésre.) A neved vagy a blogod neve mindenképpen legyen ráhímezve ( géppel vagy kézzel-rád van bízva).

Ki vehet részt a játékban?

Bárki, aki kreatív blogot ír ( legyen az varrós, gyöngyös, horgolós, kötős, selyemfestős, stb. ) és kedve van a közös örömködéshez.

Mi a határidő?

2009. szeptember 1. ( de ez csak az első toborzónak a fordulója...)

Van-e valami megkötés?

Igen, színbéli korlátok vannak, mégpedig elég szigorúak... Innen fogom tudni, szenilis vénasszony koromban is, hogy ez az a BARÁTSÁG takarót, amit egyszer megálmodtam. Higgyétek el , impulzív színek nélkül is csodás lesz. Felhasználható színek: törtfehértől a sötétbarnáig bármi. A színnévszótárban ámulhatsz-bámulhatsz, hogy a barnának is milyen sok szép árnyalata van: http://www.szintan.hu/nev509.htm.

Mit fogunk csinálni azzal a tengernyi ( nagyon bízom benne, hogy sokan játszotok:-))) 15x 15 cm-es darabkával?

Természetesen kézzel fogjuk egymáshoz varrni, egy ötlet már körvonalazódott a fejemben, hogy elindulna az első blokk, jelen esetben az enyém egy soron következő játékoshoz, és miután hozzáépítette az ő darabkáját, szintén továbbküldené a soron következő jelentkezőhöz. Természetesen ez egy nagyon hosszú, de annál élménydúsabb és izgalmasabb folyamat, de így mindenkinél megfordulna egyszer a BARÁTSÁG TAKARÓ. Így nem csak a fotókon csorgatnánk a nyálunkat, hanem élőben is megcsodálhatnánk. Aztán, mikor majd elér egy szépséges méretet ( pl.: 2-3 m2, ehhez cirka 150 kreatív bloggernek kellene beleadni apait-anyait- na nem kell túlozni, csak egy 15x15 cm-es darabot magából ), akkor akár besírhatnánk a Magyar Foltvarró Céh, vagy csak egyéb civil foltvarró kiállításokra, mint érdekességet.

Igazából az ötlet Dolányi Anna CÉHLEVELE alapján fogant, csak most a virtuális világban is szerencsét próbálok vele. Megjegyzem a céhlevél első 10 blokkja között ott van az enyém is, és ott voltam Debrecenben( 1994???), ahol elkezdtük ezek összeállítását. Ebből is látszik, milyen régi motoros vagyok...

Ez született meg bennem, s ezzel ünnepelném a továbbiakban egy éves blogfennállásomat. Ha minden jól megy, a második szülinapig is elhúzódhat ez az ünneplés:-))) Ezt jól kitaláltam, ugye??? Nem fogok unatkozni!!!

Nem ajándékozok meg senkit?

De igen, azért az ajándék sem marad el, csak most nem arra helyeztem a hangsúlyt.
Maradjon titok, hogy mi lesz az, de abban biztosak lehettek, hogy bárki nyeri, nem fog búsulni. Ha mégis, akkor majd odaadjuk másnak:-))) (Vicc volt.)

Kik között sorsolom ki a "KI TUDJA MI LESZ?" ajándékomat?

Természetesen azok között, akik 2009. szeptember elsejéig tudják vállalni, hogy elkészítik az Ő kis darabkájukat, ehhez a bejegyzéshez egy kommentben bejelentkeznek a játékra és hirdetik a BARÁTSÁG TAKARÓT a blogjukban a fenti fotóval, hogy minél többmindenkinek a fülébe, vagy szeméhez??? jusson.

Kívánok Nektek kreatív alkotónapokat, s ne fedjétek, hogy a közösség teremtő ereje, csodákra képes!!!


101 megjegyzés:

csutkailda írta...

És mi lesz a csuhésokkal?/csuhéssal/ :(((

HEra írta...

Ildám már megint megelőztél...:D
Én is beállok ebbe a játékba, a sorba. És van egy ötletem a csuhésnak :)

Colette írta...

Kedves barátnéim, mindig úgy megörülök, mikor a megjegyzéseitek látom... nem érzem magam egyedül.
Azért írunk kreatív blogokat, hogy itt közös erővel a csuhés problémát is legyőzzük:-))) Biztosan lesz több megoldás is!
Puszillak benneteket!

Kata írta...

Kedves Colette!

A kezdeményezés nagyon jó! Én is szívesen csatlakozom hozzá!
Egy apró megjegyzést viszont engedj meg. Addig míg nincs sok blokk, nem gond a tovább postázás, de ha már jó sok blokk lesz, az anyagilag is, fizikailag is megterhelő lehet bárki számára.

A Céhes kiállítás is tetszik, mint lehetőség az elhelyezésre. Olyanban esetleg nem gondolkodtál, hogy fel is lehetne ajánlani egy gyermekkórháznak, vagy egyéb intézménynek, ahol javíthatna a kis lakók körülményein?
Ne vedd kérlek okoskodásnak, csak ezek jutottak hirtelen eszembe.

A jelentkezésem pedig ezúton leadom.
A blokkom pedig ahogy elkészül mutatom. ;o)

Colette írta...

Kedves Kata,

köszönöm a jelentkezésed... végtelen megtisztelő az elsők között látni Téged.

A praktikus előrelátásod nagyon hasznos, én is úgy gondoltam, hogy majd mindenki hozzáteszi a gondolatait és segítetek benne, ha már túlnőné magát az akció.
Bevallom, én nem mertem ennyire előre gondolkodni:(((
A postázást a későbbiekben aki nem tudja felvállalni, mindenképpen találunk rá megoldást, vagy a határon kívül élőknél is felmerülhet hasonló gond.
Lehet, hogy egy bizonyos méreten túl nem is kellene nővelni a takarót, hanem ahogy írod jótékony célra fordítani és egy újabbat indítani:-)))

Mindenkinek:Ezúton kérlek benneteket, hogy hasznos ötleteiteket ne fogjátok vissza, bátran osszátok meg velem.

aaműhely írta...

Colette!

Szeretnék résztvenni a játékodban. (megjegyzem egyben életem első blogos játéka) Nagyon jó ötletnek tartom a színbeli megkötést...

Colette írta...

antalandi: Köszönöm, hogy itt vagy velünk:-))) Várom a blokkot!

Mici: kedvesem, én csak színekben korlátoztalak, különben röpülhet a fantáziád... az enyém már elszállt.
Idemásolom mégegyszer:

"Mi legyen a textilen?

Bármi, ami úgy érzed téged jellemez. Lehet az egy kedvenc motívumod vagy ami most éppen kikívánkozik belőled."
Köszönöm, hogy jelentkeztél, az összeállítási ötlet is kiváló.

Dia írta...

Szia Colette!
én is nagyon szívesen jelentkeznék.
Lehet a blokk egy keresztszemes hímzés is körbeszegve?
Mindenféleképpen jelentkezem!

Dia

Barbi írta...

Én is nagyon megszerettem ezt a közösséget, és benne téged! Naná, hogy jelentkezem, hisz szinte együtt ünneplünk! :D Remélem, sikerül szeptember 1-ig teljesíteni! :D Sok-sok ilyen remek kezdeményezést, bejegyzést kívánok még neked! :D

Barbi írta...

Ja, és azt hiszem már hagyomány, hogy minden varrós játékodban részt veszek! ;D

Colette írta...

Dia: Nagyon örülök Neked, és pont úgy gondoltam, hogy aki kézimunkázik, az a hímzését teszi bele, aki köt-horgol az pedig azt... ebben pont ez lesz a különlegesség, hogy nincs foltvarrásra korlátozva:-)))

Barbi: Nálad nélkül meg sem rendeztem volna ezt a játékot:-))) Ha nem jelentkeztél volna, akkor mentem volna érted:-))) Köszi az aktivitásod.
Megyek ám a játékodra, még talán az utosók közé beférek, csak most ennek a meghirdetésével volt tele a fejem!

Edige írta...

Én is jelentkezem és igyekszem is teljesíteni a feltételeket szeptember elsejéig.

Colette írta...

Edige: köszönöm, igazán nagy megtiszteltetés, s remélem neved láttán az összes hímzős kollegína játékra buzdul:-)))

FKriszti írta...

Hát, ez az a játék amiben szívesen résztvennék,de sajnos nincsen blogom .így nem felelek meg a feltételeknek.:( De sebaj!!!!!!!Én csak a külső szemlélő és csodáló vagyok !:O)
Kiváncsian várom a végeredményt!

Anita írta...

Imádom a barna színeket, és már kezd is kialakulni egy ötletem... majd ötvözöm az ikszeket vagy más hímzést a foltvarrással, meg lehet, hogy lesz benne egy kis anyagfestés is.
Tetszenek nagyon a kreatív játékaid, örülök, hogy részese lehetek! Most már csak időben el kellene készülnöm. :-)

Körmi írta...

Gratulálok az 1 éves blog szülinapodhoz s támogatva a kezdeményezésedet...nagyon jó ötletnek tartom, s méltó blogszülinap ünneplésnek ... szeretnék én is játékra jelentkezni. Egy kis pontosítást azért szeretnék kapni Tőled! A varrósoktól csak aplikáció lehet? vagy bármilyen foltvarró technika ill. bármilyen blokk is akár? ...

Colette írta...

Fkriszti: :((( Sajnálom, majd még meglátjuk, hogy kiterjesszük-e másokra!

Anita: örülök, hogy csapattag leszel!
Hajrá!!!

Körmi: köszönöm, hogy jelentkeztél!
Mégegyszer. BÁRMI lehet: applikáció, foltvarrás, szövés, festés, hímzés, stb. csak a képzeleted szab neki határt...

Colette írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Colette írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Colette írta...

Bocsi, csak én bénázok:(((

Hosszú-Bardócz Éva írta...

Én is,én is szeretnéééék!!

HEra írta...

Colette úgy gondolom sokan félre értik a jelentkezési időpontot. A szept 1. csak a toborzó a résztvenni szándékozóknak, nem a kész darab időpontja, ugye???

Zsukkata írta...

Szuper ötlet, én is szeretnék nevezni :o)! Mostanában minden játékból kimaradok időhiány miatt, de ez akkora jó, hogy ezt muszáj :o)))!

Abile írta...

Kedves Colette! Egy újabb fantáziát beindító játék!! Nagyon örülök, hogy részt vehetek benne ... szívet melengető gondolat már most, hogy valahol, valakiknek esetleg segíthetnénk egy kicsit az elkészült takaróval!

Colette írta...

Évi, nélküled sem lett volna csapat a csapat:-))) Köszi, hogy itt vagy!

Abile, köszönöm a dícsérő szavaid és hogy velünk tartasz!
Világmegváltó álmaimat ilyen játékokban élem ki:-)))

Zsukka, számítok a katicádra... vagy ami éppen a szíved csücske. Ha nem is szoktam kommentelni, tetszenek a dolgaid, így tovább!

Era, kedves... szerintem itt mindenki jól értette, sajna pont Te értelmezted félre:((( Ez valóban az első toborzó, de szeptember 1-re készen kell lenni azoknak a blokkjukkal, akik most jelentkeznek. Csak azért sugaltam, hogy lesz még folytatás, mert ha ezt a fordulót kipihentem, majd egy későbbi alkalommal újból meghirdetjük a takaró növelését-ha most itt nem jelentkeznek mindjárt százan:-)))Akkor már lesz referencia, a most elkészülő kitudja hány blokk összevarrva, s az már ütős lesz!!!
Kérlek, biztosan tudsz egy kis időt szakítani rá, az enyém is készen volt egy óra alatt!!!

Edina írta...

Szia Colette!
Nagyon tetszik a játék felhívás, jelentkezem én is! :)
Remek a blogod, gratulálok hozzá!!

Katica írta...

Colette,Én is jönnék,de még annyira kezdő foltvarrós vagyok.
Az nem baj???

Fércművek írta...

Ha egy férc blokk is belefér, akkor ki nem hagyom!! :) Nagyon jó ötlet!

Hunszil írta...

Szia Colette !

Én is jelentkeznék talán el tudom készíteni szept1-ig:)
Valami jó kis ötletet találok ki:)
És kiváncsian várom én is majd a képeket :)))
Nagyon jó a játék, remélem összejön a 150 alkotókéz mihamarabb:)

HEra írta...

Rendben...:)

Aranyalma írta...

Úgy érzem, a takaró érdekében én sem maradhatok tétlen!

lomaquilt írta...

Kedves Colette! Szivesen jelentkezem, de lenne kérdésem ill. megjegyzésem.
A hi. nagyon rövid, tekintettel arra, hogy aug. 20 után térnek vissza a nyaralásból stb. Ha kész van a blokk, akkor mutassuk a blogunkon, vagy más küldjük valahová? Sajnos nekem az index fórumán a körvarrásban volt egy negativ élményem, mindenki küldte egymásnak a kész blokkokat, majd valakinél megakadt! Igy sokan blokkok nélkül maradtunk. Ezért én tavalyelőtt részt vettem egy másik körvarrásban, amit összevarrtam és jelenleg Nagyamroson van egy magyar-szlovák közös kiállitáson.
Colette! Azt iros, hogy hátlapozva. Akkor úgy gondolod, mint a CÉH kis blokkjai? Fedlap, vlies, hátlap, tűzve és körbeszegve? Én a CÉH-be a kis blokkomat 1999-ben küldtem. Azóta is nézem a Határtalanul-on büszkén.

Colette írta...

Edina: Köszönöm... és a jelentkezésed is!!!

Katica: Valahol el kell kezdeni,mi is voltunk kezdők:-)))

Fércművek: férc blokk nélkül ,mit érne az egész!?

Hunszil: van még gyenge két hét, az enyém egy óra alatt készült. Elég kevés dolog fér ám arra a 15x15 cm-re!!!

Aranyalma: köszönöm, hogy játszol, várom a blokkodat:-)))

lomaquilt: az összeállítást majd 9-es csoportokba végezzük, és megkérünk mindenkit, hogy amikor éppen nála jár a takaró darab, akkor a blogjában tudósítson róla. Nem szeretnék egy hétnél több időt adni senkinek ahhoz, hogy 2x15 cm-et egymáshoz varrjon. Még az egy hét is sok, de postázással együtt kell annyi. Így kb. két hónap alatt összevarródna egy kilences, amit utána hozzám kellene postázni. Remélem, hogy így nem lesz gubanc, ha mégis, akkor autóba szállok és elmegyek érte, ahol elakad!!!
Több kilences is varródhat párhuzamosan, csak bírjam majd követni... na de a célért megéri ennyi izgalom, vagy nem???
A határidő csak amiatt van, mert a blogszülinapos játékommal mostam össze az indítást, és ajándékot azok között sorsolok, akik szeptember 1-ig elkészülnek. Utána folyamatosan lehet bekapcsolódni, csak ott már nincs ajándék. Nem szerettem volna időben húzni, akik gyorsak, most kapcsolódjanak be az elején, aztán ez majd inspirálja a lassúbbakat is. Különben a gyenge két hét elég sok idő, bár én is a gyorsabb reakciójú emberek közé tartozom, így nem biztos, hogy jól látom a helyzetet.

Edige írta...

Csatlakoznék Lomaquilt kérdéséhez. Annyi világos, hogy a blokkot vliessel és hátlappal kell ellátni, de azt szeretném én is kérdezni, hogy körbe kell-e szegni, vagy eldolgozni valamilyen módon? Ha igen, akkor olyan módon lesznek összevarrva a kész képecskék, mint a nagymama virágoskertje blokkok? (Habár, jelzem, hogy nem vagyok nagyon jártas az ilyesmiben...)
Egyébként annyira lelkes lettem, hogy nagy hirtelen már meg is terveztem a blokkocskámat. Már csak az anyagokat kell kiválogatnom hozzá.

Judit írta...

Kedves Colette! Szeretnék én is jelentkezni, tetszik nagyon a csoportmunka:))
(A postázáshoz az elsőbbségi tértivevényes megoldást javaslom, ha elfogadsz ötleteket, mert azt találom még biztosnságos küldésnek)

Colette írta...

Judit: köszönöm a jelentkezésed.
Csak is erre a küldési módra gondoltam.

Rita írta...

Szia Colette!

Én is szeretnék jelentkezni, ha lehet nemez-selyem blokk is a barátság takaróban!

Nagyon jó ötletnek tartom ezt a takarót, tele lesz szeretettel! :o)

És mi lenne, ha csutkailda, ha van kedve csinálna a takaróhoz egy álommanót? Ha eljótékonykodna valahová a takaró, akkor is, meg kiállításon is nagyon szépséges lenne. Csak egy ötlet :o)

Puszi,
Rita (gizellaunokaja)

Rita írta...

tök jó, tök jó, tök jó :o)

Colette írta...

Mindenkinek Edige kérdésére:
a blokkok széle legyen eldolgozva befejezve. Hogy mi módon, az rátok van bízva. Az enyémnél az előlapot a vatelinre tűztem, de a hátoldallal kifordítottam az egészet. Szegőpánt, paszpól is lehet a szélén, akkor olyan lesz, mintha keretezve lenne, csak mondjuk akkor ne sötétbarnával csináljátok. Színre színnel tökéletes. A kifordítás előtt én csipkét varrtam a szélére, de ettől csak egy nagyon diszkrét keret képződött.
A darabok egymáshoz apró kézi öltéssel lesznek összevarrva, igen úgy, mint a nagymama virágoskertje blokknál:-)))
Remélem így már érthetőbb, ha mégse akkor inkább mutatom, mint magyarázom, mert elég rosszul tudok magyarázni.

Colette írta...

Rita: köszönöm a jelentkezésed, üdvözlet a fedélzeten, kezd egyre izgalmasabb lenni!!!

Katica írta...

Colette,Én is jövök így kezdőként....max. nem lesz olyan szép a blokkom mint a tiétek...de igyekezni fogok nagyon :-D

H. Mária írta...

Szia! Szeretnék én is belépni a többi jelentkező közé. Nehéz lesz a motívum, ami engem jellemez, de megpróbálom. Jó munkát! Üdv. Mária+9gyerek

Marcsi írta...

Marcsihobbi

Igazán jó kezdeményezésnek találom ezt a játékot.Szeretnék én is a részese lenni.

Hokata írta...

Én is jelentkezem, nagyon jó ötlet Colette. Bár kicsit gondban vagyok, Hokata, színek tobzódása nélkül? Na, de ide nekem a kihívást, az biztos, hogy festem, viaszos batikosan, majd eldugom a színeket magam elől:)
Csuda jó lett a tiéd, én úgy érzem, mindenképp ez lesz a jó logó.

Zsuzsi írta...

Szia Colette!

Én is szeretnék jelentkezni a játékodra. Mivel külföldön élek, majd kitaláljuk, hogy hogyan is legyen!? Szerintem annyi, hogy majd én indítok egy blokkot, nem?
Amúgy gratulálok a szülinaphoz és a remek ötlethez!

Budai Detti írta...

Olállááááá! Ez egy szuper ötlet, fantasztikus csapatépítés!
Én benne vagyok, bár a szín még engem is zavarba hoz egy kicsit, de sebaj.
Hú de jó!!

Dia írta...

Szia Colette!
Én annyira felbuzdultam, hogy tegnap este el is készítettem a blokkomat:-) Nézd meg légyszi, hogy jó lesz-e, ha nem, még van időm még egyet készíteni... De lehet, hogy így is fogok mégegyet :-)

F.Gina írta...

Jönnék én is, ki nem hagynám :))
A tavaszi kiállításunkon be is mutathatjuk, és esetleg az okt 17-i közös varráson is ki lehetne tenni, ami addig összejött.

Erika írta...

Húúúú, mekkora lesz, ha ilyen sokan jelentkezünk?! De jóóóó! Annyira kedves ötlet!
Nagyon szívesen csatlakozom!

anyahajó írta...

KEdves Colette, én is készítek mindenképp, szerintem egyet horgolva, egyet applikálva. Viszont nálam az augusztus már most be van táblázva (sajnos nem kézimunkás dolgokkal), úgyhogy lehet, hogy nem a szülinapos játékhoz kapcsolódva, hanem csak szimplán, amikor elkészül. Persze ha sikerül határidőre, akkor szólok.

anyahajó írta...

Postázáshoz még: Judit, a tértivevény szerintem fölösleges, elég az ajánlott. Nem hinném, hogy bárki közülünk letagadná, hogy megérkezett hozzá. A postán való elkallódást az ajánlott is megakadályozza. (Mondjuk szomorú, hogy ajánlva kell feladni ahhoz, hogy vigyázzanak rá, na de ez már másik történet.)

Dia írta...

Anyahajó!
A postázáshoz: mivel a férjem postás, tudom, hogy az ajánlott levelet anélkül, hogy a címzett aláírná, második nap be lehet simán dobni, tehát semmi garancia nincs rá, hogy a címzett meg is kapja :-( Sajnos a mai helyzetben muszáj, hogy tértivevénnyel adjuk fel, azt a +125,- Ft-ot szerintem ne sajnáljuk a cél érdekében!

Unknown írta...

Szia Colette!
Szívesen beszállok a játékba én is.

Bea írta...

Drága Colette!
Ezennel jelentkezem Nálad a játékra. Már el is készült a blokkom:)))

Tünde írta...

Szia Colette!
Új vagyok erre, de én is szeretnék jelentkezni, ha szabad.
Nem tudom jó lesz-e az elképzelésem. Igyekszem szep. 1-ig elkészíteni. Megmutatom és majd Te eldöntöd jó-e.
Tünde

monee írta...

Szia Colette!

Én is jönnék, ha lehet!

Monee
(Monka cuccok)

Bea írta...

Még jó, hogy néha olvasok is; én is szeretnék jelentkezni. És tök jó ötletnek atrtom, elvégre a foltvarrás valamikor a net nélküli időkben... egy közösségi esemény volt. :)

Csigi írta...

Én is jelentkezem, bár a színnel kicsit bajban leszek. Barnám szerintem semmi sincs itthon. Kihagyni viszont nem lehet ezt a játékot :)
Én is külföldön élek, mint Zsuzska. Az lenne az ötletem, hogy neked vagy valakinek elküldenénk a blokkunkat és hozzávarrnátok, hogy ne legyen senkinek sem extra költsége emiatt.

Zsófi írta...

Nagyon tetszik az ötlet! Én is pályáznék. :-)

UKati írta...

Én is jelentkeznék!
És van egy ötletem is. Mi lenne, ha azok akik egy városban/környéken laknak, nem postán, hanem személyesen, akár egy közös találkozó keretében varrnák össze az ő darabjaikat? Utána azokat már könnyebb lenne valamilyen módon eljuttatni hozzád. Ekkor csak azt kell kitalálni, hogy milyen alakúak legyenek a "regionális" darabok (csík, négyzet, téglalap, stb.).
A fenntartható fejlődés egyik jelmondata jut eszembe, "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan". Így legalább mi is megtartanánk a régen tervezett személyes találkozót!

Colette írta...

Kedves lányok: Hauser Mária, Marcsi, Hokata, Zsuzska, Ejjkukk, F.Gina, Kiseri, anyahajó, Rilla, Bea, Tünde, Monee, mégegy... Bea, Csigi, Rózsaszín pöttyök, Ukati, remélem senkit nem hagytam ki. Köszöntelek benneteket a fedélzeten! Ma nem tudtam a jelentkezéseket követni, rengeteg varrnivalóm volt. Most fejeztem be, eredmények lassan a MESKA-n.
Közben akkorára duzzadt a csapat, hogy csak na!!! Köszönöm Nektek, el sem hiszitek mekkora öröm tölt el az aktivitásotok láttán.
Két blogban láttam már kész blokkot is, hajrá!!!
Ölelek mindenkit: Colette

Kékmadár írta...

Kedves Colette, annyira tetszik az ötleted, hogy szeretnék én is benevezni! Szívesen kombinálnám a textilt kerámiával, lévén keramikus eredetileg, de az idő rövidsége és a postázás miatt ez kockázatosnak tűnik, így valószínűleg maradok a textil vagy a nemez mellett.

Gizus írta...

A játék tökéletes! Szeretnék én is jelentkezni, csak a szeptember 1 egy kicsit közelinek tűnik négy kisgyerek mellett! Majd engem a végefele hagyjatok!
A barna remek választás! Régen varrtam, remélem megy még! Üdv.: Gizus

honfiviki írta...

Kedves Colette!

Nagyon jó kis ötletnek tartom a barátság-takarót! :) Én is szeretnék részt venni e történelmi pillanatban :) Egy keresztszemes hímzéssel készülnék... ha lehet még. Lehet?

Cila Zzy írta...

Szia Colette!
Én is szeretnék jelentkezni! Ez annyira nagyon nagyon jó ötlet! Igazán Colette-es:-)

Naturita írta...

Szia Colette!
Nem sűrűn játszom és kommentelek, de nagyon szeretnék részt venni ebben a játékban ha lehet.

Arcencil írta...

Szia Colette! Én is csatlakoznék!

orsolya vanessza kiss írta...

Szia Colette !

Éppen egy kis kreatív alkotásra akartalak meginvitálni...

de látom, hogy Nálatok is tombol éppen :))))))

Azért, ha van kedved, olvass bele a blogomba, ott megtalálod a részleteket ! :)

Köszönöm !

orsolya vanessza kiss írta...

Még valami:

Most olvastam a Barátság takaródat el rendesen...

csodás ötlet.. én is szívesen részt vennék benne...

egyetlen aggályom.. hogy a pósta nem fogja-e elveszíteni..

lehet, jobb lenne, ha Te varrnád egybe az egészet...

végülis kezünk munkája akkor is benne van... hiszen a kis négyzeteket mi magunk alkotgattuk meg egyesével :)

Hümm?

megha elküldjük a négyzetet, utána minde visszamegy a gazdájához?

Akkor lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha elindulna, és mikor mindenki hozzávarrta a magáét, akkor menne mindig tovább... :)

De, nem akarok okoskodni ám.. ... csak még nem állt bennem össze a kép teljesen :)

Colette írta...

Kedves új jelentkezők: Mojónika, Gizus, Honfi Viktória, Ducika Ducila, Naturita, Arcencil, anaisz. Köszöntelek benneteket a csapatban, már nagyon szép látszámnál tartunk.

Anaisz: nekem nem kell elküldenetek a blokkotokat, csak a blogotokba feltenni, megmutatni, hogy készen van, meg majd írok még egy bejegyzést a részletekről a határidő közeledtével.
Kilences csoportokat alkotunk az összedolgozásra, akik ismerik egymást, vagy közel vannak földrajzilag, azoknak nem kell potázni, csak majd egyszer, mikor Nekem küldik a kilenc blokkot összevarrva. A kilences blokkok egymáshoz dolgozását egyelőre elvállaltam, bár szerintem nem tudom, hogy mire bólintottam rá:-)))
Sajna arra nincs lehetőségem és módom, hogy az összes beérkező blokkot egymáshoz varrjam, mert akkor nálam akadna el ez a szép takaró, azt pedig nem szeretném.
Jó munkát: Colette

KisMesterek írta...

Jelentkezem én is, bár az idő igen szűkös nekem. A színek klasszak!!

Szunyo írta...

Én is szeretnék jelentkezni, bár eddig csendes olvasó voltam. ;)
A színvilág nagyon bejön nekem. A "stílusomat" meg megálmodom egy éjjel. :))

jandis írta...

Kedves Colette!
Én is jelentkezem.:-)

babobead írta...

Drága Colette, ebből sem szeretnék kimaradni! Majd belehúzok, hogy időben készen legyek, remélem nem rontok az összhangon a gyöngyökkel:)

KisMesterek írta...

Kedves Colette!
A jelentkezésemen túl annyiban szeretnék szólni még, hogy az összevarró logisztikában nagyon szívesen segítek, miután kialakul szeptember 1-ével a társaság. Gondolom van bőven szervezni valód, azon túl, hogy már a nagyobb blokkokat is összevarrod... ha egyetértesz, szívesen besegítek ellenőrizni, leegyeztetni a földrajzi elhelyezkedéseket, meg az ismerősök hálózatát...

F.Gina írta...

Szia Colette! Elég sokan összejöttünk, és gondolom, menet közben is lesznek csatlakozók. Nem gondoltál arra, hogy létrehozz egy közös blogot hozzá, ahol az összes blokkot egy helyen láthatnánk, meg a résztvevőket, mint pl a Szeretetvarázs, vagy a Kultúraquiltek ? Sokkal jobban nyomon lehetne követni, és megoldódna a nem-blogolók problémája is, ehhez csak Google fiók kéne. Puszi Gina

Colette írta...

Kedves krisztallit, Szunyo, jandis, Babó gyöngyművek, köszönöm, hogy velünk tartotok:-)))

krisztallit: jól esett, hogy felajánlottad a segítségedet, köszönöm és majd élnék is vele.

F.Gina:
Szeptember 1-ig, mivel a blogszülinapos játékommal összemosva indítottam el ezt a kezdeményezést, tartom a frontot...
Utána úgyis kérem a segítségeteket, a hogyan továbba?!
Most még nem látok annyira előre, nagyon várom az elkészült blokkokat.
Nem tudom, hogy kell-e ennek külön blog, majd meglátjuk! Egyelőre alszom rá egyet, s majd szept 1 után kitaláljuk együtt a folytatást.Köszi a segítő szándékot!

Szilvi írta...

Akkor játékra jelentkezem!
Jelige: a kevesebb néha több

Hunszil írta...

Nézz majd légyszí be hozzám egy " Hűsítő Limonádéra " :)))Köszi

F.Gina írta...

Kész a blokkom :)), feltettem a blogomra. A közös varrásokon (szept 12-én Budafokon, 19-én Bonyhádon ) lehetne közösen összeállítani, ez meggyorsíthatja a folyamatot, ha gondolod.

Diána írta...

Szia Colette!

a kész blokkomat Neked postázzam el?

köszi

Dia

Colette írta...

Kedves Diána, Te azonos vagy a Dia-val???
Kérlek mailben küld át nekem a blokkod fotóját, s majd szept 1-után csinálunk egy összevarrási munkatervet. Addig, mindenkinél otthon marad a blokkja.

foltoska írta...

Szia Colette! Szeretnék én is csatlakozni. Ha készen lesz a blokkom, jelezni fogom. Nagyon tetszenek az ötleteid!

nana56 írta...

Kedves Colette!
Én is szeretnék csatlakozni a játékhoz.

Dia írta...

Kedves Colette!

elnézésedet kell kérnem, igen, én vagyok a "Diána" is, véletlenül a másikkal jelentkeztem be.

A blokkom képét elküldtem ma Neked e-mailben. Előre is köszönöm!

Ledorka írta...

Beférek még a csapatba? :) Készítenék egy Lidérc-blokkot, ha igen. :)

Virág írta...

Kedves Colette! Nagyon tetszik a játék-ötleted!!! Szeretnék én is csatlakozni.

Colette írta...

Kedves újonnan csatlakozók, remélem senkit nem hagyok ki: csipkebogyó:-))))))), foltoska, nana56, Lidércke, Virág.
Alkossatok szépséges barna darabkát, nagyon várom a blokkotokat!!!

Csilla írta...

Én is jelentkezem, már majdnem kész a kis blokkom, csak tűzni kell. Nem mertem eddig írni, mert mi van ha nem jön össze, de már meglesz úgy látom :) szóval megy majd egy kis blokkocska Romániából Szatmárnémetiből is:)

Zelnice írta...

Jövök én is ,kis hezitálás után azt hiszem ez még belefér a határidőig.

Cserny Cherry Ildikó írta...

Sokáig hezitáltam idő hiányában, de úgy gondolom, hogy én is beszállok a csapatba. Így az xszemes lányok is képviselve lesznek. :)
Már körvonalazódik az elképzelésem, remélem hétvégén tudom mutatni.

Jandó írta...

Kedves Colette!
Nagyon tetszik ez a játék,remek ötlet. Azt is jó látni, hogy milyen sokan jelentkeztek már. Többször nézegettem, hogy merjek-e jelentkezni, mert még elég kezdő vagyok. Végül elkezdtem a blokkomat, hogy lássam lesz-e belőle valami. Remélem megfelel majd, nagyon igyekszem. Így most én is jelentkezem. :)

Csilla írta...

Jelentem elkészült a kis blokkom, át is küldtem a képet emailben és föl is tettem a blogomba.

Silerika írta...

Tegnap átküldtem a képet, és ezzel szeretnék én is részt venni a játékban! Úgy látom meglesz az a 150 darab! :))

Ili írta...

Nem tudom hova lett a jelentkezésem. Pedig 20 perce, hogy írtam.
Jelentkezni szeretnék, mint kezdő. Már feltettem az oldalamra a blokkom is.

Nagyon köszönöm, hogy kezdőket is támogatsz.

Csipcsilla írta...

Kedves Colette!
Én is vállalom a barátság takaró egyik darabjának elkészítését!
Egyébként én egy "összefogás takarót" készítek (illetve a kedves olvasóim) horgolt blokkokból!
Olyan jó érzés, hogy sokan megmozdulnak egy-egy felhívásra,a jó ügyért és áldoznak a drága idejükből!!
Sok sikert a megvalósításhoz!!!
Igyekszem a blokkal!

AudreyN írta...

Kedves Colette!
Én is szívesen csatlakozom a csapathoz. Nagyon tetszik az ötlet. Este tudom küldeni a blokkot.

Zsófi írta...

Magam részéről utálok keresgélni. A blokkról szóló posztom: http://rosiedots.blogspot.com/2009/08/blokkom-baratsag-takaroba.html

Örömmel látok minden kedves olvasót, és "blokkolót". :-))

Miaanya írta...

Itt is szeretnék jelentkezni a barátság takaróhoz.
Nagyszerű ötlet és egy hatalmas élmény mindenkinek.
A sorsolásról lecsúsztam, de azért nagyon várom mikor kerül majd az én pillém is a többiek közé.Remélem hamarosan már tényleg le tudom fényképezni:)

Miaanya írta...

Tudom a sorsolásról lekéstem, de nagyon szeretnék csatlakozni a csapathoz. Én egy pillangós blokkot készítettem, amit remélem hamarosan fényképezni is tudok;)

Névtelen írta...

Szeretnék én is csatlakozni.:)

Rendszeres olvasók

Számláló