A másik problémám abból adódott, hogy mire hazaértem , volt olyan munka, aminek sem a címére, sem a szerzőjére( mivel nem ismertem) nem emlékszem, így pedig ezt nem közölhetem. A tanulópénzt megfizettem, majd máskor körültekintőbb leszek. Régi foltos barátaim munkáival majd jelentkezek később, őket is azért előbb meginterjúvolom, hogy mit szólnak a közzététel ötletéhez. Addigis maradnak a saját munkáim, én hozzájárulok magamnak a megjelenítéshez.
Babapiskótás recept: 20dkg liszt, 5dkg cukor. 5dkg vaj, 1 egész tojás, 1 ek. víz, 1 ek. méz, 1 ek. kakaó, 1 kk. szódabikarbóna. Összegyúrjuk és két lapot sodrunk belőle. Sütőpapírt belisztezek, és azon nyújtom ki, így könnyebb bánni vele. Egy közepes méretű tepsi méret legyen, s a tepsi hátára téve süssük. Nagyon óvatosan kell sütni, mert a kakaó és a méz könnyen megég.
Krém: 1 l tej, 2 cs. vaníliás puding ( vagy tejszín ízű pudinggal kapuccino szeletnek hívom, mert akkor a babapiskótát cukros kávéba mártom), 4 ek. cukor, 4 ek. liszt. Pudingot, cukrot, lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverem, majd a forrásba lévő tejjel felfőzöm sűrű krémmé.
Mikor kihűlt, akkor 20dkg Rámát, 20dkg cukorral habosra keverek és a két krémet vegyítem.
Már csak az összerakás marad hátra: egy lap, rá a krém fele,babapiskóták egy kicsit tejbe mártva, haránt rakva, újabb krém, újabb lap, majd a tetejére 10 dkg olvasztott csoki. (A fotókon talán jól követhető.)
Néhány óra hűtés után szépen szelhető. Fogyókúrázóknak nem ajánlott!!!
9 megjegyzés:
Hmmmm! Ez nagyon finoman néz kis!!
Colette! A vita óta én is össze vagyok zavarodva ,pláne,hogy ért egy ezzel kapcsolatos "meglepetés".
Ezt mélben,mert itt nem akarom már ezt folytatni.
Nyámi,ez csak finom lehet!
Colette,nyugodtan tedd csak fel a képeket a képtáradba,mások is megtették már ezt.Gondolj bele,Birmingham,Val d'Argent után pár nappal tele volt a net ottani képekkel...Laurancepatch 58o fotót tett fel Sainte Marie aux Mines-ből,hát csak nem kért mindenkitől engedélyt ?!Kiállításoknál úgy látom,ez a gyakorlat:ha szabad volt fotózni,ki is lehet tenni a foltvilág örömére.A készítőnek ez csak reklám !
A sütid klasszul néz ki, de a többit ugye csak mókából írtad ? Aki felteszi a munkáját a netre, vagy kiállítja vagy kiadja könyvben, az azért teszi, hogy használjuk, különben megtartaná magának. És amíg tele van a net a Tildas féle munkákkal, és Ricky Tims(szerintem nem így írja) tulipánjaival, addig nincs sok reklamálni valónk. (Szerintem.) Én is láttam a Meskán olyan neszeszert, amit tíz éve terveztem, azóta árulom, mégsem reklamálok a készítőnél. :))
Hű, ez nagyon finom lehet.
Szerintem is, ha egy kiállításon szabad fotózni, akkor azt nyugodtan közzé is lehet tenni! (vagy nem?:-))
Azt, hogy feltehetem-e, már nem kérdés, de nem tudom az alkotások zömének a pontos címét és az alkotó nevét. Enélkül nagyon gázos. Azt mulasztottam, hogy a fotózás mellett a melléírt kártyákat is be kellett volna fotóznom.
Ha valaki nem jutott fel megnézni a kiállítást, e-mailben szívesen átküldöm neki, nézegetés céljából.
Híztam egy kilót a kép láttán :D
Ezt én is ismerem ÉS ISTENI FINOM!Mindenkinek csak ajánlani tudom az elkészítését!!!
Gratula hozzá Colette!
Colette, kösz, hogy megmutattad ezt a receptet! (biztos sikernek látszik, ha nem ég meg)
Kedves Colette! Tegnap megcsináltam a süteményt, nagyon jó volt a leírás, a sütőpapíros ötletért külön hálás vagyok. Szépen sikerült és sok lett!
Megjegyzés küldése